brak czynnika
brak czynnika
we wrześniu przyznano stypendium ze względu na kryterium dochodowe i bezrobocie. Teraz jest brak czynnika. Ojciec może się zarejestrować dopiero w czerwcu, matka pracuje, 2 dzieci. Czy cofacie prawo lub dajecie odmowy ze względu na brak czynnika?
Re: brak czynnika
nie macie takich przypadków? Jak nie, to podpowiedzcie, jak ja powinnam zrobić. Proszę
brak czynnika nie jest powodem wydania decyzji odmownej czy cofnięcia prawa do stypendium, w takim przypadku stypendium może być w niższej wysokości, u nas tak jest
a na co się powołujecie przy zmniejszaniu kwoty stypendium? Chodzi mi o art. konkretnej ustawy? Co wpisujecie w uzasadnieniu? My nie mamy w regulaminie, że można przyznać w niższej wysokości ze względu na jakieś szczególne przypadki więc chyba nie bardzo mogę to zastosować. Jak z tego wybrnąć?
w uzasadnieniu nie piszę o zmianie kwoty stypendium, w podstawie prawnej powołuję się na konkretny zapis z regulaminu i w sentencji decyzji podaję kwotę jaka z niego wynika. Jeśli ktoś traci status bezrobotnego i przynosi decyzję z PUP, to zostaje od razu poinformowany, że stypendium będzie w niższej kwocie, do tej pory nie miałam z tym żadnych problemów
my takiego przypadku w regulaminie nie przewidzieliśmy więc nie mam powodu, by postąpić tak jak mówisz
ale dziękuję za chęć pomocy. Czy ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?

Oprócz brak czynnika - Stypendia przeczytaj również:
Czy tak można ??
faktura
II transza stypendium
stypendium dla maturzysty
wygaśnięcie decyzji stypendia
zasiłek okresowy
decyzja
zmiana dochodu
pieczatka
podstawa prawna
decyzja z decyzji