brak decyzji z ops
brak decyzji z ops
16 06 2009 złozylam podanie do ops o zasiłek\' nie otrzymałam żadnej decyzji bo podobno żłożyłam za póżno choc w zeszłych miesiącach składałam w tym samym czasie. Chciałabym napisac odwołanie ale nie wiem jak. Decyzje do podania czerwcowego dostałam 17 07 2009.prosze o pomoc.
Re: brak decyzji z ops
ale od czego chcesz się odwołać? decyzję otrzymałaś 17.07( ważna jest data wydania, a nie otrzymania decyzji)
Misia-pracownik ma 30 dni na udzielenie odpowiedzi zgodnie z kpa. Odwołac od decyzji możesz się zawsze - ale czy Ty wiesz czego chcesz? Odwołanie składa się wtedy, gdy strona jest niezadowolona z załatwienia sprawy.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
j co ty piszesz? 14 dni liczy sie od daty doręczenia a nie wydania decyzji
zgadza się-na odwołanie jest 14 dni. misia koniec końców otrzymała decyzję- a podaje że nie otrzymała odpowiedzi i od tego chce się odwołać. podanie złożyła 16. 06. a odpowiedź otrzymała 17.07. ( data wydania pewnie jest wcześniejsza). w tym przypadku można się odwołać od sentencji decyzji a nie od braku odpowiedzi czy odpowiedzi otrzymanej po terminie
chcę wyjaśnic jeszcze raz podanie złożyłam 16 06 więc odpowiedz powinnam dostac 30 lub ewentualnie 1 07 a ja dostałam decyzję 17 07 wygłąda to tak jak bym prośbę składała na początku lipca a nie w połowie czerwca
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a gdzie to wyczytałaś że \"odpowiedź\" powinnaś dostać 30.06 albo 01.17?
decyzje zgodnie z KPA należy wydać bez zbędnej zwłoki ty dostałaś 17.07 to znaczy że została wydana wcześniej i wszystko zostało załatwione zgodnie z przepisami, ale jak chcesz to oczywiście masz prawo wnieść odwołanie od decyzji a masz o tym napisane w pouczeniu zapewne pkt 1
decyzje zgodnie z KPA należy wydać bez zbędnej zwłoki ty dostałaś 17.07 to znaczy że została wydana wcześniej i wszystko zostało załatwione zgodnie z przepisami, ale jak chcesz to oczywiście masz prawo wnieść odwołanie od decyzji a masz o tym napisane w pouczeniu zapewne pkt 1
OPS ma 1 miesiąc na wydanie decyzji, tu nie ma się od czego odwoływać, chyba, że treść tej decyzji Pani nie satysfakcjonuje
a na odwołanie się od decyzji, którą Pani otrzymała, ma Pani czas wg KPA do 31 lipca 2009 (czyli 14 dni), ale to, że można się odwołać od otrzymanej dec. w terminie 14 dni od dnia jej OTRZYMANIA (czyli DORĘCZENIA przez listonosza), powinno pisać w pouczeniu decyzji (u dołu)
co do treści odwołania, to może Pani napisać tak:
imię, nazwisko miejscowość i data
adres
Do Ośrodka Pomocy Społecznej w ....
Nie zgadzam się z decyzją kierownika GOPS-u w .... z dnia..... nr..........., ponieważ.....(i tu wpisuje Pani dlaczego)
podpis
imię, nazwisko miejscowość i data
adres
Do Ośrodka Pomocy Społecznej w ....
Nie zgadzam się z decyzją kierownika GOPS-u w .... z dnia..... nr..........., ponieważ.....(i tu wpisuje Pani dlaczego)
podpis
Oprócz brak decyzji z ops - Wzory pism przeczytaj również:
zawiadomienie o wszczęciu postępowania
prokuratura
art. 108, 130 KPA
Decyzja przyznająca zas. pielęgnac. z tytułu ukończenia 75 lat.
bardzo ważne
nargoda w POKL
wszczęcie
upo,mnienie do dłuznika o zwrocie należności
jak się liczy dochód utracony, jeżeli (tzn. przez ile mies. podzielić zaśw. z US):
pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?
miejsce zamieszkania dłuznika
dłużnik francus
pilne:dot.dłużnik za granicą, pismo z NIemiec i czy będzie musiała nam FA zwrócić?
nienależnie pobrane FA
PILNIE!!! Wzór dec. uchylającej...
Sytuacja dohodowa- nienależnie pobrana zaliczka