pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?
pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?
pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu? I co jej powiedziec? Gdzie ona ma sie zglosic? czy do komornika czy do sadu i co z FA za lipiec? Od kiedy policzyc jako nienaleznie pobrane? Ratujcie... (dzieki za odpowiedzi)
Re: pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?
jakie nienaleznie pobrane???????Dziewczyna SAMA rezygnuje z alimentów, niech to zgłosi u komornika, może wystarczy tylko jej oświadczenie, ale pewnie każe jej załatwić to albo bezposrednio ze zobowiazanym do alimentacji albo sądownie, za lipiec możesz nie wypłacać na wniosek strony
Re: pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?
takie nienależnie pobrane, bo nie wiem od kiedy zrezygnowała - jeżeli zrezygnowała np. w czerwcu, a komornik nam żadnego pisma nie przysłał, to zn. że za czerwiec nie powinna dostać FA.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale jak zrezygnowała z alimentów, nie rozumiem twojej wypowiedzi
z alimentów od ojca, nie z FA, ale jeżeli z alimentów, to przecież nie ma podstaw do wypłacania funduszu i pracownicy socjali mówili mi (przez przypadek wyszło) , że ona zgłosiła to komornikowi, że rezygnuje z alimentów (nie z FA) i nie wiem co robić, czy czekać aż komornik mi przyśle informacje, że ona zrezygnowała?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tatuś ma płacić alimenty dopóki sąd nie zniesie tego obowiązku. ona mogła umorzyć postępowanie u komornika
acha, to to jest już dla mnie jasne. Tylko jeszcze gdybym mogła prosić o odpowiedź: jeżeli ona umorzyła post. egzek. u komornika, to FA jej nie przysługuje, tak?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie bo nie ma ci kto potwierdzić ze egzekucja jest bezskuteczna
Oprócz pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu? - Wzory pism przeczytaj również:
art. 108, 130 KPA
Decyzja przyznająca zas. pielęgnac. z tytułu ukończenia 75 lat.
bardzo ważne
nargoda w POKL
wszczęcie
upo,mnienie do dłuznika o zwrocie należności
brak decyzji z ops
jak się liczy dochód utracony, jeżeli (tzn. przez ile mies. podzielić zaśw. z US):
miejsce zamieszkania dłuznika
dłużnik francus
pilne:dot.dłużnik za granicą, pismo z NIemiec i czy będzie musiała nam FA zwrócić?
nienależnie pobrane FA
PILNIE!!! Wzór dec. uchylającej...
Sytuacja dohodowa- nienależnie pobrana zaliczka
pomocy- wzór decyzji o rozłożenieu na raty
zawieszenie postępowania