pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~Beata

pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?

Post autor: ~Beata »

pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu? I co jej powiedziec? Gdzie ona ma sie zglosic? czy do komornika czy do sadu i co z FA za lipiec? Od kiedy policzyc jako nienaleznie pobrane? Ratujcie... (dzieki za odpowiedzi)
~???

Re: pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?

Post autor: ~??? »

jakie nienaleznie pobrane???????Dziewczyna SAMA rezygnuje z alimentów, niech to zgłosi u komornika, może wystarczy tylko jej oświadczenie, ale pewnie każe jej załatwić to albo bezposrednio ze zobowiazanym do alimentacji albo sądownie, za lipiec możesz nie wypłacać na wniosek strony
~Beata

Re: pomocy... 19 latka zrezygnowala z alimentow. Co robic? czy czekac na jakas inf. od komornika? Czy z sadu?

takie nienależnie pobrane, bo nie wiem od kiedy zrezygnowała - jeżeli zrezygnowała np. w czerwcu, a komornik nam żadnego pisma nie przysłał, to zn. że za czerwiec nie powinna dostać FA.
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowa »

ale jak zrezygnowała z alimentów, nie rozumiem twojej wypowiedzi
~Beata

z alimentów od ojca, nie z FA, ale jeżeli z alimentów, to przecież nie ma podstaw do wypłacania funduszu i pracownicy socjali mówili mi (przez przypadek wyszło) , że ona zgłosiła to komornikowi, że rezygnuje z alimentów (nie z FA) i nie wiem co robić, czy czekać aż komornik mi przyśle informacje, że ona zrezygnowała?
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

tatuś ma płacić alimenty dopóki sąd nie zniesie tego obowiązku. ona mogła umorzyć postępowanie u komornika
~Beata

acha, to to jest już dla mnie jasne. Tylko jeszcze gdybym mogła prosić o odpowiedź: jeżeli ona umorzyła post. egzek. u komornika, to FA jej nie przysługuje, tak?
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

nie bo nie ma ci kto potwierdzić ze egzekucja jest bezskuteczna
ODPOWIEDZ