Witam,
Mam pytanie Pani przyniosła faktury na kwotę 334 zł, przyznane stypendium wynosi 560 zł....i otrzymałam informację, że na większą kwotę już nie dostanę faktur co w takiej sytuacji zrobić ? POMOCY pierwszy raz zajmuje się stypendiami
BRAK FAKTUR ZA STYPENDIUM POMOCY!
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ZOSIP - stypendia
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: kdr, stypendia, pomost
- Kontakt:
Re: BRAK FAKTUR ZA STYPENDIUM POMOCY!
na pozostałą kwotę może napisać oświadczenie co kupiła dla dzieci pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych oświadczeń.
-
- Stażysta
- Kontakt:
a można wypłacić tylko kwotę 334 zł?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: kdr, stypendia, pomost
- Kontakt:
można - na 99%

-
- Referent
- Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
- Kontakt:
Oczywiście, że można. Wtedy wypłacasz tylko do wysokości faktur i opisujesz w decyzji dlaczego. Mam kilkanaście takich przypadków.
-
- Stażysta
- Kontakt:
dodatkowo jeszcze wypisujesz decyzje?? ja bije tylko pieczątkę na jaką kwotę zatwierdzam do wypłaty...mag027 pisze:Oczywiście, że można. Wtedy wypłacasz tylko do wysokości faktur i opisujesz w decyzji dlaczego. Mam kilkanaście takich przypadków.
-
- Referent
- Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
- Kontakt:
Teraz w czerwcu pisałam normalnie decyzje o przyznanym stypendium za okres od 01.01. do 30.06.2018r. W grudniu pisałam decyzje na okres od 01.09. do 31.12.2017r. Inna sprawa, że my to źle robimy, bo nie wiem, jak mogę zmieniać decyzję, która skończyła się w grudniu. Byłam z tym u prawniczki razem z z-cą kierownika. Mówię, że na szkoleniu uczono mnie, że przyznaje się stypendium na cały rok szkolny a potem pisze się decyzję zmieniającą. Prawniczka przyznała mi rację, z-ca kierownika też ale kierowniczka twierdzi, że tak robić nie można, bo to jest już inny rok budżetowy. Kontrola była w tamtym roku i nic nam nie zarzuciła. Ale to już osobny temat. A wracając do tematu z tego wątku to robię 2 rodzaje decyzji:gabrielazosip pisze:dodatkowo jeszcze wypisujesz decyzje?? ja bije tylko pieczątkę na jaką kwotę zatwierdzam do wypłaty...mag027 pisze:Oczywiście, że można. Wtedy wypłacasz tylko do wysokości faktur i opisujesz w decyzji dlaczego. Mam kilkanaście takich przypadków.
1. Gdy kwota z faktur przewyższa należną kwotę stypendium, która wynika z dochodu, wypłacam do wysokości należnego stypendium, wynikającego z przeliczenia dochodu,
2. Gdy kwota z faktur jest niższa niż wynika to z należnej kwoty z przeliczenia dochodu, wypłacam do wysokości kwoty z faktur.
Jest jeszcze jeden rodzaj decyzji - mieszanka tych dwóch, gdy na jedno lub kilka dzieci wypłacam kwotę do wysokości faktur, a na drugie lub kilka - do należnej wysokości, bo kwota z faktur jest wyższa niż się należy na dane dziecko.
Oprócz BRAK FAKTUR ZA STYPENDIUM POMOCY! - Stypendia przeczytaj również:
Nienależnie pobrane stypendium szkolne
jaka podstawa prawna dz. u. ustawy o oświacie
druki na stypendium szkolne 2018/2019
czy jazda konna może być jako zajecie edukacyjne??
rozliczenie rat za komputer wraz z odsetkami
ZASIŁEK SZKOLNY - termin ograniczony czy dowolny?
DOTACJA NA PODRĘCZNIKI? Ktoś pracuje w ZEAS lub ZOSIP?
REZYGNACJA ZE STYPENIDUM CO ZROBIĆ?
szkolenie ze stypendiów i zasiłków szkolnych
Stypendia a Dobry Start + 300 zł
przyznanie stypendium szkolnego na miesiąc
co z art. 90 r ustawy o systemie oświaty
zawiadomienie o wszczęciu postepowania -a rodo
Czy można w części decyzję uchylić
Uzyskanie dochodu przeliczenie dochodu!!!
Decyzja z decyzji-strona techniczna