pani w listopadzie 2016 złożyła wniosek o rodzinne wysłałam do rops ponieważ maż pracował za granicą, rops poinformował mnie pismem że od 01.01.2017 organem właściwym do wydania decyzji jestem ja, po ustaleniu jej sytuacji wychodzi na to że od stycznia do października muszę wydać decyzję i wypłacić kasę ale mąż tej pani od 06.05.2017 ma znów umowę za granicą , tam przebywa i pracuje kobieta nie chce żebym jej wypłacała od maja żeby potem nie miała do zwrtou chce tylko od stycznia do kwietnia i co ja mam zrobić
tak ale mnie chodzi o ten okres za który ja mam ustalić wypłatę bo ja chciałam przyznać od stycznia 2017 do końca października i wysłać z zapytaniem czy zachodzi koordynacja, ale ta pani nie chce od maja pobierać u mnie bo wie że potem to bedzie musiała oddać dlatego pytam, się czy jest jakaś możliwość żebym wypłaciła jej tylko za styczeń -kwiecień a od maja już nie płacic
Wydać decyzję za cały okres jaki ROPS ustalił (styczeń-paździenik) a następnie niech strona zawnioskuje o wstrzymanie świadczeń należnych od miesiąca maja. Albo ewentualnie nie wydawać decyzji, wysłać zapytanie o koordynację, czekać aż ROPS ustali właściwą koordynację.