brak kwalifikacji mojego kierownika
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
brak kwalifikacji mojego kierownika
Witajcie. Ostatnio pracowałam przez jakiś czas w jednym OPS'e i teraz dowiedziałam się, że na stanowisko kierownika OPS przyjęli jakąś kobietę z gminy sąsiedniej. Wiem, że nie posiada ona 3letniego stażu pracy w pomocy społecznej o którym mowa w ustawie. Pracowała przez ostatnie 5 lat przy świadczeniach alimentacyjnych i świadczeniach rodzinnych. Powiedzcie gdzie mogę zgłosić sprawę. Takie zatrudnienie jest niezgodne z wykładnią prawa. Wystąpiłam z wniosek o udostępnienie danych ale odpisali mi, że spełnia wymogi ujęte w ustawie. ale nie chcieli przekazać skanów dokumentów które by to potwierdziły zasłaniając się tym, że to nie są dokumenty urzędowe tylko pracownicze i nie mogą mi ich udostępnić. a doskonale wiem, że takie dokumenty osoby zatrudnionej na stanowisku publicznym są dokumentem publicznym.
-
- Referent
- Kontakt:
Re: brak kwalifikacji mojego kierownika
naprawdę nikt, nie ma nic do powiedzenia ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pomoc Społeczna
- Kontakt:
Podejrzenie popełnienia przestępstwa zgłasza sie na policję lub prokuraturę z tego co kojarzę.
Za bardzo się jednak na tym nie znam.
Za bardzo się jednak na tym nie znam.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
Po co Ci to dochodzenie.Zemsta. Za to odpowiada osoba, która ją zatrudnia.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca w domu
Wygląda to jakbyś chciała się zemścić, organem wyżej jest Gmina, pózniej Wojewoda. Skąd możesz wiedzieć, gdzie pracowała i ile pracowała, czym się zajmowała. Przecież OPSy też mają nadzory z województwa co jakiś czas.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Można to skarżyć do WSA, że informacja nie została w pełni udzielona.św-pomoc pisze: 23 lis 2021, 22:40 Witajcie. Ostatnio pracowałam przez jakiś czas w jednym OPS'e i teraz dowiedziałam się, że na stanowisko kierownika OPS przyjęli jakąś kobietę z gminy sąsiedniej. Wiem, że nie posiada ona 3letniego stażu pracy w pomocy społecznej o którym mowa w ustawie. Pracowała przez ostatnie 5 lat przy świadczeniach alimentacyjnych i świadczeniach rodzinnych. Powiedzcie gdzie mogę zgłosić sprawę. Takie zatrudnienie jest niezgodne z wykładnią prawa. Wystąpiłam z wniosek o udostępnienie danych ale odpisali mi, że spełnia wymogi ujęte w ustawie. ale nie chcieli przekazać skanów dokumentów które by to potwierdziły zasłaniając się tym, że to nie są dokumenty urzędowe tylko pracownicze i nie mogą mi ich udostępnić. a doskonale wiem, że takie dokumenty osoby zatrudnionej na stanowisku publicznym są dokumentem publicznym.
https://www.prawo.pl/samorzad/informacj ... 11466.html
https://www.prawo.pl/samorzad/dokumenty ... 11517.html
https://www.prawo.pl/samorzad/umowa-o-p ... 10188.html
Takich spraw jest wiele gdzie się organy powołują na to, że niby nie są to dokumenty urzędowe.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Zemsta czy nie, błąd czy patologia, nie powinny mieć miejsca.ttt pisze: 24 lis 2021, 13:46 Po co Ci to dochodzenie.Zemsta. Za to odpowiada osoba, która ją zatrudnia.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pomoc Społeczna
- Kontakt:
Pełna zgoda.
Ale wydaje się, żę faktycznie pracodawca nie może przekazywać dokumentów prywatnych pracownika. Informacja publiczna swoją drogą, ale rodo swoją.
Chociaż tutaj jest osoba pełniącą funkcję publiczna było nie było hmmm ... więc informacja powinna być kompletna.
Niech się sądy wypowiadają

-
- Referent
- Kontakt:
Są dokumenty prywatne ale są tez takie, które akurat w tym przypadku są informacją publiczną bo wymagają tego przepisy. Mowa o dyplomie ukończenia szkolenia oraz dokument potiwerdzający staż pracy owej kierowniczki12groszy pisze: 24 lis 2021, 14:32Pełna zgoda.
Ale wydaje się, żę faktycznie pracodawca nie może przekazywać dokumentów prywatnych pracownika. Informacja publiczna swoją drogą, ale rodo swoją.
Chociaż tutaj jest osoba pełniącą funkcję publiczna było nie było hmmm ... więc informacja powinna być kompletna.
Niech się sądy wypowiadają![]()
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Jak chcesz ruszyć sprawę, to nie kłóć się z gminą/opsem o to co powinni udostępnić, bo szkoda czasu. Jak źle się zasłaniają przepisami to tylko droga sądowna.
Napisz od razu do UW. Tak zdetronizowano u nas szefową - bez uprawnień - przyjaciółkę prezydenta.
Napisz od razu do UW. Tak zdetronizowano u nas szefową - bez uprawnień - przyjaciółkę prezydenta.
Ab alio expectes, alteri quod feceris
Oprócz brak kwalifikacji mojego kierownika - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Dodatek osłonowy- Nowość
Udzielanie informacji innym instytucjom
Zmiana kryteriów w pomocy społecznej od stycznia 2022r.
dotyczy dopłat unijnych
odpłatność za dps + wpłacone odsetki
Poszukiwany pracownik socjalny
podstawa prawna
dopłaty unijne
Nowa definicja dochodu w pomocy społecznej od 2022 roku
Wspólne gospodarstwo domowe a zakaz zbliżania się.
Pomoc na kontynację nauki z pcpr
ZASIŁEK STAŁY
zasilek okresowy
Zatajenie informacji o AIDS i HIV a ochrona pracowników
dochód rodziny
zmiana dochodu i zmiana odpłatności za SUO, jak liczyć?od kiedy?