Było -> https://forum.ops.pl/viewtopic.php?f=57&t=207259237Herka pisze: Jeżeli kartę chcemy ZAKTUALIZOWAĆ należy wejść w zakładkę "Zarządzanie kartami", wyszukać kartę i wybrać dla niej na dole strony "Aktualizuj dane teleadresowe". Pojawi się okno pozwalające na modyfikację numeru telefonu, maila i listy uprawnionych. Po zapisaniu dane zostaną przesłane do PWPW i osoba posiadająca kartę powinna otrzymać wiadomość na nowy numer telefonu. Numer karty i dane na niej zawarte nie ulegną zmianie, aktualizacja nie dotyczy bowiem karty tradycyjnej.
W kwestii formalnej ani anulowanie ani aktualizacja nie wymagają składania nowego wniosku. W przypadku aktualizacji można tak jak pisał @michu95 do starego wniosku jako jeden z dokumentów dodać sam załącznik ZKDR-4.
Pewnie tak, ale mało osób na bieżąco przegląda to forum. Myślałem o zrobieniu FAQ, ponieważ niektóre pytania pojawiają się wielokrotnie, a nieraz mi się zdarza, że przeglądam forum bo wiem, że gdzieś o czymś czytałem a mi trafił ten sam problemHerka pisze:Ten post o aktualizowaniu danych karty powinien być włączony do kanonu lektur szkolnych