Brak podstawy prawnej dla refundacji
Brak podstawy prawnej dla refundacji
Co myślicie o rozstrzygnięciu nadzorczym wojewody wielkopolskiego w którym wskazuje, że brak jest podstawy prawnej do stosowania refundacji w rozliczaniu stypendium. Cyt. \"Zdaniem organu nadzoru pomoc udzielana na podstawie przepisów art.90b i następnych ustawy o systemie oświaty ma charakter bezpośredni i w konsekwencji nie może być udzielana w formie pokrycia kosztów poniesionych uprzednio przez wnioskodawców, tzn. refundacji.\"
Ma gość rację chyba.
Ma gość rację chyba.
Re: Brak podstawy prawnej dla refundacji
dolnośląski ma podobne zdanie
ja w maju robiłam zupełnie nowy regulamin i mój wojewoda nie zarzucił mi refundacji na podstawie faktur
a jeśli mam wyrazić swoje zdanie,to dałabym ludziom pieniądze i róbta co chceta
ja w maju robiłam zupełnie nowy regulamin i mój wojewoda nie zarzucił mi refundacji na podstawie faktur
a jeśli mam wyrazić swoje zdanie,to dałabym ludziom pieniądze i róbta co chceta
~xyz Myślę podobnie. Wydaje się, że ustawodawca wpisując pomoc rzeczową miał na myśli zakupy robione przez organ wypłacający, tzn. że zbieramy zapotrzebowanie od wnioskodawców i na ich podstawie wydajemy przyznana pomoc w formie rzeczowej np. zakupione podręczniki.
Ja wypłacałem w formie pieniężnej ale burmistrz się bał, a ja uważam że byłaby to najwłaściwsza forma i najmniej byłoby z nia pracy.
Ja wypłacałem w formie pieniężnej ale burmistrz się bał, a ja uważam że byłaby to najwłaściwsza forma i najmniej byłoby z nia pracy.
dokładnie to miał na myśli wpisując pomoc rzeczową
nie wyobrażam sobie tego przy moich 410 wnioskach
musiałabym się chyba zajmować tylko stypendiami,a jest to tylko ułamek mojego zakresu obowiązków
nie wyobrażam sobie tego przy moich 410 wnioskach
musiałabym się chyba zajmować tylko stypendiami,a jest to tylko ułamek mojego zakresu obowiązków
do Prixa - jeśli możesz to wrzuć na forum to pismo wojewody
wojewoda dolnośląski znany jest z wyskokowych interpretacji
no ale szczerze mówiąc ja rozumiem,że ludzie mogą nie mieć tyle gotówki przy kilkorgu dzieci,żeby zrobić niezbędne zakupy we wrześniu i czekać na zwrot do grudnia
no ale szczerze mówiąc ja rozumiem,że ludzie mogą nie mieć tyle gotówki przy kilkorgu dzieci,żeby zrobić niezbędne zakupy we wrześniu i czekać na zwrot do grudnia
~Krysia, czytałem to we Wspólnocie (nr 25 z 7 grudnia 2013 r.), nie znalazłem rozstrzygnięcia, jest tylko jakby sentencja, a syg. rozstrzygnięcia następująca: KN-I-4131.1.465.2013.18
Oprócz Brak podstawy prawnej dla refundacji - Stypendia przeczytaj również:
Ekwiwalent za pranie odzieży
cofnąć prawo czy wstrzymac??
Decyzja: goniec, poczta, odbiór osobisty
Kwoty stypednium
sprawa pilna
zakup ziemi
Wniosek po terminie-odmowa
PILNE!!!!!!!!!!!!
jaka decyzja
wzór
Wysokość stypendium szkolnego