brak słów na chamstwo i kłamstwo

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
klementyna
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

brak słów na chamstwo i kłamstwo

Post autor: klementyna »

Facet złożył wniosek, w ostatnim czasie na ulicy na której mieszkam, w kilku domach (na zewnątrz) wykonywał usługi układania kamienia. Przyniósł wniosek z deklaracją i oświadczeniem że utrzymuje się wyłącznie z renty ZUS ok. 600 zł miesięcznie. Porozmawiałam z nim sobie, jest bezczelny, wpierw twierdził że nie pracował, że nie mam zdjęć, ze może on za chleb pracował, na koniec że powinniśmy się zająć tymi co kradną miliony. Ręce i wszystko mi opadło ale nie mam na gada sposobu :x :x :evil: no bo niby co mam zrobić? Jestem wkur...a na maksa :evil:
AniaDodatki
Stażysta
Zajmuję się: DM/DE/CEIDG/ALKO
Kontakt:

Re: brak słów na chamstwo i kłamstwo

Post autor: AniaDodatki »

Ja też się śmieje jak widzę swoich petentów jeżdżących np. honda accord z 2008 r... tudzież innymi równie drogimi autami, ale kto im zabroni. Ostatnio tez dowiedziałam się, że wiele jest osób korzystających z dodatków, którzy mają własnościowe mieszkania, a w ogóle w nich nie mieszkają O.o
I to od wielu lat
PCW
VIP
Zajmuję się:

Post autor: PCW »

klementyna pisze: no bo niby co mam zrobić?
Proponuję: wywiad środowiskowy połączony z oświadczeniem majątkowym. Teraz i za ewentualnym następnym razem.
klementyna
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: klementyna »

myślałam o wywiadzie, obawiam się tylko że on nic nowego nie wniesie, facet właściwie niewiele ma, robiłam u niego wywiad jakiś czas temu do celów pomocy społecznej, najwyraźniej wszystko przejada albo inaczej lokuje także żeby nie było widać, w dodatku jest bezczelny i kłamie mi w żywe oczy :evil:
PCW
VIP
Zajmuję się:

Post autor: PCW »

klementyna pisze: obawiam się tylko że on nic nowego nie wniesie
Ja też nie liczę na dużo teraz, ale przy okazji któregoś kolejnego coś może „wylezie”, a może wreszcie znudzi się kombinowanie. A może i sam dodatek. Powodzenia.
Gość
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Gość »

Zrób mu zdjęcie przy pracy i zapytaj czy wg niego ZUS będzie równie cierpliwy co ty ;)
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

Dowiedz się jaka to firma, zadzwoń i poinformuj, że zgłosisz ten fakt do ZUS i US. Jutro już nie bedzie pracował (chyba ze na umowe)... :lol:
ODPOWIEDZ