Witam , proszę może ktoś podpowie. Pani przyniosła fakturę za prąd PGE C11- pierwszy raz mam taką fakturę w rękach i nie wiem czy ona tak powinna wyglądać czy jeszcze jakieś rozliczenie do niej powinno być. Zerknijcie proszę:
energia całodobowa brutto 2842,01 zł, j.m. KWH
opłata handlowa netto 20,90 zł, j.m. mc
ilość energii - 7006KWH
I nic więcej nie ma, jak oblicze to wychodzi mi 0,4057 zł/kwh- czy tyle może być.
Dodam, że Pani wynajmuje od gościa który ma sklep i nad tym sklepem mieszka właśnie ta Pani i drugi sklep w innej miejscowości, który zamknęli i na fakturze za niego nie ma żadnego zużycia energii tylko opłata handlowa 20,90 zł brutto.
Faktura PGE - zerknijcie proszę
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/DM/DE
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Faktura PGE - zerknijcie proszę
No cóż, można powiedzieć, że pani "pracuje" na czarno w firmie wynajmującego, bo przyczynia się do odliczeń podatku przez wynajmującego, korzystając z prądu na firmę (C11). Jak by nie było, nie jest to uczciwe ze strony przedsiębiorcy. Zaś co do Ciebie - masz taką fakturę, jaką masz i innej przecież mieć nie będziesz, więc bierz taką cenę 1kWh, jaka Ci wychodzi z faktury.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/DM/DE
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatkami mieszkaniowymi, stypendiami szkolnymi, księgowością
- Kontakt:
Witam, mam podobną sytuację dwie panie wynajmują mieszkania od jednego właściciela sklepu, nad którym mieszczą się te mieszkania. Obie przedstawiły mi faktury za prąd od gościa wystawione na Firmę. Jedna faktura zwiera opłatę sieciową zmienną całodobową - 0,2514 , opłatę jakościową - 0,0127, opłatę OZE - 0,0037. Druga faktura zawiera opłatę za energię elektryczną czynną - 0,854. Wszystkie ceny są netto.
Chciałam zsumować wszystkie ceny aby wyliczyć cenę kWh brutto ale cena za energię czynną jest tak duża, że nie wiem co z nią zrobić. Zawsze cena brutto kręciła się około 0,61 zl brutto, a tu wychodzi 1,38 zł co z tym fantem zrobić proszę pomóżcie
Chciałam zsumować wszystkie ceny aby wyliczyć cenę kWh brutto ale cena za energię czynną jest tak duża, że nie wiem co z nią zrobić. Zawsze cena brutto kręciła się około 0,61 zl brutto, a tu wychodzi 1,38 zł co z tym fantem zrobić proszę pomóżcie
Oprócz Faktura PGE - zerknijcie proszę - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
czy ktoś wrzuci wzór decyzji przyznającej
Zajęcie komornicze dodatku mieszkaniowego
opłata za ksero decyzji potwierdzonej za zgodność
najem domek jednorodzinny jakie wydatki liczyć?
Stawka gminna - jak obliczyć?
jak piszecie w decyzji przyznajacej dodatek?
brak słów na chamstwo i kłamstwo
dochód z nienależnie pobranego świadczenia
ekwiwalent za niewykorzystany urlop
Dodatek mieszkaniowy a zakup żywnosci
Czy zmiana decyzji dodatku mieszka
Zaświadczenie o dochodach do dodatku mieszkaniowego
Sprostowanie decyzji administracyjnej
zameldowanie syna na kilka miesięcy
wzór zawiadomienia na pod. art. 10 § 1 Kpa
przyrównanie do stawki gminnej