BRAK ŚRODKÓW - ODMOWA POMOCY NA USAMODZIELNIENIE? - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 15 paź 2013, 11:55

WITAM
CZY ODMAWIALIŚCIE POMOCY PIENIĘŻNEJ I RZECZOWEJ Z UWAGI NA BRAK ŚRODKÓW? JEŚLI TAK TO JAKĄ PODSTAWĘ PRAWNĄ ZASTOSOWALIŚCIE?
~MJK

Napisano: 15 paź 2013, 16:25

nie miałam takiej sytuacji
~Dora

Napisano: 15 paź 2013, 17:05

brak środków nie jest podstawą -należy rozpatrzyć zgodnie z ustawą
~janek

Napisano: 15 paź 2013, 21:44

Pod warunkiem, że termin ubiegania się o świadczenia są zgodne z zapisami indywidualnego programu usamodzielnienia. Ponadto w decyzji można zapisać wypłatę pomocy do dnia 31 stycznia 2014r. Tak np. robi mój powiat
~Edyta

Napisano: 16 paź 2013, 13:29

Edyta, jest to jakies wyjście, ale czy wychowanek moze tyle czekać? przecież ma potrzebę np. teraz? jeśli zrealizował wszystko zgodnie z planem pieniądze powinny być też zabezpieczone
~Dora

Napisano: 16 paź 2013, 13:31

Edyta nie podpowiadaj jeśli nie masz pewności to jest naruszenie dyscypliny finansów publicznych (vide zaciąganie zobowiązań - w samorządzie rok budżetowy kończy się 31.12
~janek

Napisano: 16 paź 2013, 22:40

Janek - bzdura. Dlaczego mówisz o naruszeniu dyscypliny budżetowej?. Przecież pomoc na kontynuowanie nauki również wykracza poza dany rok budżetowy. I mam pewność o tym co piszę, bo jeżeli nie byłaby pewna to nie piszę. Na pewno na zadane przez Ciebie pytania nie będę odpowiadać, bo sam chyba nie wiesz co piszesz. A ja bym chciała wiedzieć jak Pan Janek rozwiązałby taki problem, skoro jest taki mądry.
~Edyta

Napisano: 17 paź 2013, 0:26

Droga Edytko- złość urodzie szkodzi. \"MYŚLĘ WIĘC JESTEM\". I wcale nie mam zamiaru być TAKI MĄDRY. Jeśli mi nie wierzysz (masz prawo) zapytaj RIO czym jest zaciąganie zobowiązań poza rok budżetowy. I to na tyle. Aha - świadczenie o które pyta MJK jest JEDNORAZOWYM a ty porównujesz go z pomocą na kontynuowanie. Co zrobić- skromnie pozwoliłem sobie napisać(czytaj ze zrozumieniem) rozpatrzyć zgodnie ustawą.
~janek

Napisano: 17 paź 2013, 22:25

Rozpatrzyć zgodnie z ustawą tzn. jak. Jaki wpisać termin płatności? Mam nadzieję Panie Janku, że umie Pan podpowiedzieć MJK rozwiązanie tej trudnej sytuacji.
~Edyta

Napisano: 21 paź 2013, 20:57

Widzę, że Janek niestety nie ma pomysłu.
~Edyta

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x