studia podyplomowe-kontynuacja nauki - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 paź 2013, 11:51

Dziewczyna po ukończeniu mgr w czerwcu, aktualnie podjęłą studia popdypl. Dotychczas prowadziła wspólne gospodarstwo domowe (przekroczone kryterium, była uchylona decyzja i wydana nowa). Od 1 października prowadzi samodzielnie gosp. domowe i też przekroczy jej kryterium. O zmianie swojej sytuacji powiadomiła nas na piśmie.
Czy mam przeprowadzić wywiad IV? Wnioskować o dalszą pomoc pieniężną na podst. art. 240 ust. 3 - dochód nie jest warunkiem udzielania pomocy pieniężnej na KN.
Czy w związku ze zmianą sytuacji przeprowadzić aktualnie wywiad V?
Ostatni wywiad był w czerwcu.
Proszę o pomoc, od niedawna zajmuję się tymi sprawami i mam wątpliwości a każda rada jest cenna
~ja

Napisano: 16 paź 2013, 13:27

to ona musi złożyć wniosek o przyznanie pomocy. i oczywiście jeśli u was przyznaje się pomoc na naukę na studiach podyplomowych (bo niektórzy nie przyznają) to przyznać na podst. art.240 ust. 3. co do wywiadu - jeśli wszystkie przepisy dotychczasowe to i wywiad IV chyba trzeba zrobić, przecież po prostu potrzebna aktualizacja
~Dora

Napisano: 16 paź 2013, 16:00

~Dora teraz mnie zaskoczyłaś, jak to niektórzy nie przyznają? Wiesz, może na jakiej podstawie nie przyznają pomocy na naukę na studiach podyplomowych? Bo byłoby to przegięcie.
~Kasia2

Napisano: 16 paź 2013, 16:05

Dzięki, dobry był mój tok myślenia
~ja

Napisano: 16 paź 2013, 22:34

Kasia ma rację, ja też nie rozumiem dlaczego ktoś nie przyznaje pomocy na studiach podyplomowych.
~Edyta

Napisano: 17 paź 2013, 10:28

nie znam szczegółów, ale słyszałam o takich przypadkach, że na pewno nie. nie chce mi się tego analizować dlaczego ktoś odmówił, czy miał podstawę, ale ja jeśli wszystko jest z wychowankiem ok, na pewno bym przyznała
~Dora

Napisano: 17 paź 2013, 22:27

To cieszę się. Pozdrawiam.
~Edyta

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x