Wyprawka/Usamodzielnienie - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 paź 2013, 21:11

Witam.
Na poczatek opisze sytuacje. Po wyjsciu z osrodka (MOS) Otrzymywalem pomoc pieniezna na kontynuowanie nauki z PCPR. Niestety 3x nie udalo mi sie zdac klasy w liceum i PCPR odmawia mi tej pomocy na kolejny rok. Powiedziano mi, ze teraz mam sie uczyc za wlasne pieniadze a jak zdam klase to wtedy pomoc zostanie wznowiona. Tak wiec musze isc do pracy wyboru nie ma, za cos trzeba zyc. Od dluzszego czasu nie moge niestety znalesc pracy w moim miescie wiec postanowilem wyjechac za granice, do anglii. Jezyk umiem bardzo dobrze na poziomie komunikatywnym wiec nie widze problemu. I tu moje pytanie, poniewaz musze miec jakies pieniadze na start za granica + dojazd itd pomyslalem o tzw. Wyprawce (Pomoc pieniezna na usamodzielnienie). Chcialem sie dowiedziec czy w takim przypadku ta pomoc mi przysluguje i moge sie starac o te pieniadze?
~Paweł

Napisano: 12 paź 2013, 19:57

Nikt nie jest w stanie mi pomoc? Trudno mi isc do mojego PCPR i sie po prostu zapytac, gdyz oni raczej nie sa chetni do pomocy. Zaraz bym uslyszal, ze to nie prawda, ze chce po prostu kase itd itp. Dlatego bardzo mi zalezy na informacji czy w ww. Przypadku przysluguje mi pomoc pieniezna na usamodzielnienie.
~Paweł

Napisano: 12 paź 2013, 20:40

Warunkiem otrzymania pomocy w usamodzielnieniu jest realizacja indywidualnego programu usamodzielnienia. Z Pana opisu jasno wynika, że programu Pan nie realizuje. W moim Mieście pomocy prawdopodobnie by Pan nie otrzymał. Ciekawa jestem, czy uczył się Pan dziennie czy zaocznie i co było powodem niezaliczenia aż 3 razy klasy?
~Edyta

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x