brak tytułu prawnego? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 wrz 2014, 10:17

prośba o pomoc. mam wniosek o dodatek mieszkaniowy. akt własności domu jednorodzinnego wystawiony jest na nieżyjącego ojca wnioskodawcy. w dalszym ciągu żyje jeszcze matka wnioskodawcy. zgon nastąpił 16 lat temu i do chwili obecnej nie zostało jeszcze przeprowadzone postępowanie spadkowe. wnioskodawca posiada również rodzeństwo, które również dziedziczy nieruchomość w spadku. w akcie własności jest mowa o domu wolnostojącym, natomiast wnioskodawca mieszka w tzw. przybudówce. czy wydać decyzję odmowną z tytułu braku posiadania tytułu prawnego do lokalu? z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
edison

Napisano: 17 wrz 2014, 9:33

mam podobny problem, matka pewnego Pana zmarła i on mi przyniósł wniosek na DM , akt jest na jego matkę i on mi powiedział że dopiero za pół roku będzie starał się o spadek ale powierzchnia użytkowa jest 47.85 to nie wiem czy decyzja odmowna bo nadmetraż czy z braku tytułu prawnego
Gość

Napisano: 17 wrz 2014, 11:00

tak brak tytułu prawnego my nie przyjmujemy takich wniosków gdzie rbak postępowania spadkowego chyba że się uprze
zek 1

Napisano: 17 wrz 2014, 11:42

Sam upór może nie wystarczyć, chyba że z uporem przekona urzędnika co do tytułu prawnego. No bo na przykład ma już tytuł w jakimś drobnym ułamku, którego niektórzy nie raczą honorować (chyba pamiętamy takie przykłady).

Z drugiej strony spadku można się zrzec, raczej nie dowiemy się wszystkiego póki sprawy spadkowe nie zostaną uregulowane.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 29 wrz 2014, 12:09

u mnie facet się uparł. dam mu decyzję odmowną (brak tytułu prawnego do lokalu). na pewno się odwoła do SKO. wtedy zobaczymy co oni na to powiedzą.
edison

Napisano: 23 lis 2015, 22:28

Potrzebuję wzór decyzji odmownej z powodu braku tytułu prawnego do lokalu. Proszę
sylwiunia59

Napisano: 04 gru 2015, 10:24

Moze ktos wrzuci na portal wzór takiej decyzji, bede wdzięczna bo właśnie mam taki przypadek DZIEKUJE
Bożena1303

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x