Witam.
Chciałabym zapytać o sytuację z nowymi zasadami dofinansowań studiów z PFRONu - pierwsza część jest wypłacana w grudniu, druga natomiast po ukończeniu semestru. Skoro pierwsza obejmuje cztery miesiace, to co wówczas gdy student nie ma środków na opłacenie pozostałych dwóch, a musi oddać potwierdzenia wpłat i faktury?
Prosiłabym o szybką odpowiedź.
Brak wpłat - dwie raty z PFRONu
-
- Praktykant
- Zajmuję się: graphic designer
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Brak wpłat - dwie raty z PFRONu
pytasz o kierunki w 2016 czy o ten rok 2017
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Brak wpłat - dwie raty z PFRONu
Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale...
Jeśli dostał pierwszą transzę w grudniu, tzn., że od października do grudnia opłacił już sobie studia (a przynajmniej ich część), czyli dostając pieniądze w grudniu rozsądnie byłoby opłacić kolejne miesiące. I wtedy bez problemu ma fakturę.
Ale też, jeśli czeka na drugą transzę, żeby opłacić sobie pozostałe miesiące, to przecież ma wypłaconą kasę na podstawie zaświadczenia o zaliczeniu. Wypłacasz pieniądze, student reguluje czesne na uczelni i dostarcza fakturę w późniejszym terminie (w umowie powinno się wpisać do kiedy dostarczyć dokumenty rozliczeniowe - ja wpisałam, że do 31.03).
Jeśli dostał pierwszą transzę w grudniu, tzn., że od października do grudnia opłacił już sobie studia (a przynajmniej ich część), czyli dostając pieniądze w grudniu rozsądnie byłoby opłacić kolejne miesiące. I wtedy bez problemu ma fakturę.
Ale też, jeśli czeka na drugą transzę, żeby opłacić sobie pozostałe miesiące, to przecież ma wypłaconą kasę na podstawie zaświadczenia o zaliczeniu. Wypłacasz pieniądze, student reguluje czesne na uczelni i dostarcza fakturę w późniejszym terminie (w umowie powinno się wpisać do kiedy dostarczyć dokumenty rozliczeniowe - ja wpisałam, że do 31.03).
Oprócz Brak wpłat - dwie raty z PFRONu - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Moduł II - czesne dwa kierunki
B1
MII - czy ta szkoła łapie się?
Karta oceny merytorycznej wniosku
zmiana specjalizacji w trakcie studiów...
as moduł II
Czesne powyżej 3000 zł
Koniec naboru
jaki wyliczyć dodatek
B1 - zaświadczenie lekarskie
Moduł II dwa kierunki studiów
Zobowiązania wobec PFRON/PCPR
zwrot za czesne za poprzedni semestr
Moduł II dochód a renta i stypendium
rozliczenie umowy protezy
sprawozdanie