Mam nietypowy (chyba), przypadek..
Studentka na III roku semestr 5 nie zalicza go - twierdz, że z powodów zdrowotnych, ale wiem, że poprostu nie zaliczyła egzaminów; mówi że doniesie zaświadczenie lekarskie.....
Więc dodatku dot. w/w semestru nie mogę jej wypłacić.
Teraz chce złożyć podanie o przywrócenie terminu (bo 30.03 już minął) i złożyć wniosek na semestr letni z tym, że będzie powtarzać od semestru IV - zmiana specjalizacji jednocześnie.
IV semestr już był dofinansowany: Pedagogika -specjalizacja:„edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna") ale teraz to będzie IV semestr Pedagogika - specjalizacja pedagogika opiekuńczo-wychowawcza i piecza zastępcza".
Czy w/w przypadku mogę przyjąć jej wniosek?
zmiana specjalizacji w trakcie studiów...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: zmiana specjalizacji w trakcie studiów...
hey, no proszę może ktoś coś jednak powie...
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
mnie się wydaje tak, ale niech ktoś jeszcze się wypowie:
1. co do rozliczenia 5 semestru, samo przystąpienie do sesji egzaminacyjnej pozwala nam na rozliczenie umowy - student nie musi zaliczyć semestru (no chyba że masz tak w umowie), w innym temacie dałem odp. p. Poręby na ten temat, tak więc wystarczy, że przedłoży Ci kartę egzaminacyjną
2. złożyć może złożyć po terminie ale musi Was w podaniu przekonać (bo to będzie decyzja Realizatora), dlaczego nie złożyła w terminie, a nawet może udokumentować w jakiś sposób (co nie jest konieczne)
3. z tą specjalizacją, to nie wiem za bardzo, może na uczelnie zadzwonić i pogadać z kimś z dziekanatu w sprawie jak to traktować, czy traktować tę zmianę specjalizacji jako zmianę kierunku (to wtedy dodatek nie będzie przysługiwał - zgodnie z kierunkami), czy jako powtarzanie semestru ( no to wtedy decyzja realizatora pozytywna ale pod warunkiem, że powtarzanie semestru następuje z przyczyn od niego niezależnych - pkt 20 w kierunkach). Ja bym to potraktował jako to drugie, bo zmiana specjalizacji to nie zmiana kierunku jak piszą w Kierunkach
i jeśli ta zmiana wynika tylko z oblania egzaminów, to dofinansowanie do 4 i 5 semestru bym nie dał.
1. co do rozliczenia 5 semestru, samo przystąpienie do sesji egzaminacyjnej pozwala nam na rozliczenie umowy - student nie musi zaliczyć semestru (no chyba że masz tak w umowie), w innym temacie dałem odp. p. Poręby na ten temat, tak więc wystarczy, że przedłoży Ci kartę egzaminacyjną
2. złożyć może złożyć po terminie ale musi Was w podaniu przekonać (bo to będzie decyzja Realizatora), dlaczego nie złożyła w terminie, a nawet może udokumentować w jakiś sposób (co nie jest konieczne)
3. z tą specjalizacją, to nie wiem za bardzo, może na uczelnie zadzwonić i pogadać z kimś z dziekanatu w sprawie jak to traktować, czy traktować tę zmianę specjalizacji jako zmianę kierunku (to wtedy dodatek nie będzie przysługiwał - zgodnie z kierunkami), czy jako powtarzanie semestru ( no to wtedy decyzja realizatora pozytywna ale pod warunkiem, że powtarzanie semestru następuje z przyczyn od niego niezależnych - pkt 20 w kierunkach). Ja bym to potraktował jako to drugie, bo zmiana specjalizacji to nie zmiana kierunku jak piszą w Kierunkach

-
- Stażysta
- Kontakt:
dzięki bardzo, mnie też się wydaje, że tej Pani to podziękujemy...
Ale może ktoś jeszcze swoje zdanie wypowie....?
Ale może ktoś jeszcze swoje zdanie wypowie....?
-
- Stażysta
- Kontakt:
wracam do tematu w/w. studentka 12.04. przyniosła podanie o przywrócenie terminu złożenia wniosku "Prośbę uzasadniam tym, że nie mogłam w terminie sesji egzaminacyjnej zdać przedmiotu psychologii." Dołączyła jeszcze swoje podanie od Rektora o zmianę specjalizacji i Odpowiedź -
zgodę na jej zmianę.
Jak myślicie Wniosek przyjąć? Uzasadnienie słabe... Ale...
Wiem, że dofinansowania (dodatku) na ten IV semestr i tak nie mogę jej dać.. Ale coby nikt nie zarzucił czemu nie przyjęłam wniosku...Jeśli nie przywracać terminu to co napisać w uzasadnieniu?
Wiem, że może błahy problem, ale zaczęłam odpisywać i jakoś się zapętliłam..
zgodę na jej zmianę.
Jak myślicie Wniosek przyjąć? Uzasadnienie słabe... Ale...
Wiem, że dofinansowania (dodatku) na ten IV semestr i tak nie mogę jej dać.. Ale coby nikt nie zarzucił czemu nie przyjęłam wniosku...Jeśli nie przywracać terminu to co napisać w uzasadnieniu?
Wiem, że może błahy problem, ale zaczęłam odpisywać i jakoś się zapętliłam..

-
- Stażysta
- Kontakt:
Oprócz zmiana specjalizacji w trakcie studiów... - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Przywrócenie terminu - PILNE
moduł II - umowa - terminy
Czesne za dwa semestry
obszar a zad 1
Moduł II - czesne dwa kierunki
B1
MII - czy ta szkoła łapie się?
Karta oceny merytorycznej wniosku
as moduł II
Czesne powyżej 3000 zł
Koniec naboru
Brak wpłat - dwie raty z PFRONu