Brak zaświadczenia o dochodach

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
megi14-14
Starszy referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Brak zaświadczenia o dochodach

Post autor: megi14-14 »

Hej mam taka sytuację.

Babka przyniosła nam umowę partnera w listopadzie i miała donieść w styczniu zaświadczenie o dochodach. Nie zrobiła tego do dzisiaj mimo ciągłych telefonów do niej. Czy można w tej sytuacji napisać wezwanie o uzupełnienie braków formalnych? Wiadomo że jej przekroczy itd ale tez nie chce się bawić w nienależne pobranie. Czy jest jakiś art że np. jeśli nie doniesie tego zaświadczenia to możemy wstrzymać wypłatę ?
GOPS12
Stażysta
Zajmuję się: FA,ŚW,ŚR
Kontakt:

Re: Brak zaświadczenia o dochodach

Post autor: GOPS12 »

Wezwanie do udzielenia wyjaśnień oraz informacji co do okoliczności mających wpływ na prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego. Dajesz 14 dni i jak nie dostarczy to wstrzymujesz wypłatę świadczeń.
megi14-14
Starszy referent
Kontakt:

GOPS12 pisze: 31 sty 2020, 12:41 Wezwanie do udzielenia wyjaśnień oraz informacji co do okoliczności mających wpływ na prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego. Dajesz 14 dni i jak nie dostarczy to wstrzymujesz wypłatę świadczeń.
Dzięki:) znalazłam w ustawie, a w rodzinnym wiesz może jaki art ?
megi14-14
Starszy referent
Kontakt:

A dobra znalazłam :)
paulaaaPP
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt: