dłużnik alimentacyjny złożył wniosek o zwrot prawa jazdy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚP, FA
- Kontakt:
dłużnik alimentacyjny złożył wniosek o zwrot prawa jazdy
Dłużnik złożył wniosek o zwrot prawa jazdy, z zaświadczeniem że spłacił wszystko w styczniu, przeprowadziłam wywiad, wiem że wierzycielka w innej gminie nie ma jeszcze uchylonego świadczenia. Napisałam do komornika czy egzekucja jest skuteczna. jeżeli będzie skuteczna to mogę wystąpić z wnioskiem o zwrot zatrzymanego prawa jazdy????
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dłużnik alimentacyjny złożył wniosek o zwrot prawa jazdy
Piszesz do komornika czy przez ostatnie pół roku płacił min. 50 % jeżeli tak to : zgodnie z art. 5 ust.6 6.
Uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dłużnika skierowanego do starosty, gdy:
1)
ustanie przyczyna zatrzymania prawa jazdy, o której mowa w ust. 3, oraz dłużnik alimentacyjny przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów lub!!
2)
nastąpi utrata statusu dłużnika alimentacyjnego.
Uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dłużnika skierowanego do starosty, gdy:
1)
ustanie przyczyna zatrzymania prawa jazdy, o której mowa w ust. 3, oraz dłużnik alimentacyjny przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów lub!!
2)
nastąpi utrata statusu dłużnika alimentacyjnego.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Re: dłużnik alimentacyjny złożył wniosek o zwrot prawa jazdy
Tak możesz bo utarta statusu dłużnika alimentacyjnego wiąże sie ze skuteczna egzekucją
Oprócz dłużnik alimentacyjny złożył wniosek o zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Zwrot prawa jazdy dłuznikowi, który zmienił adres zamieszkania
zmiana miejsca zamieszkania dziecka
co z decyzją.... uznającą za dłużnika uchylającego
Postępowanie wobec dłużnika alimentacyjnego
nienależny fundusz aliment a RATY
podstawa na uchylenie - dzieci zabrane do rodziny zastępczej
wniosek o zwolnienie zajęcia komorniczego
deCharete dopomóż - minęło 32 dni od wszczęcia postępowania
zamieście podstawę prawną
Brak zaświadczenia o dochodach
SYGNITY - FA
dłużnik