Brak zaświadczenia z uczelni wyższej - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 paź 2018, 20:46

Witam
Jutro kończy się czas składania wniosków do modułu II, student dzwonił dzisiaj do biura i mówił że ma uzupełniony wniosek z prawie wszystkim załączniki, brakuje mu tylko zaświadczenia z uczelni. Z tego co mówił, nie jest to jego wina tylko szkoły(nie wysłali mu jeszcze umowy do podpisania, a bez tego nie chcą wydać tego zaświadczenia)
Co zrobić w takim wypadku?
blabla123
Praktykant
Od: 09 paź 2018, 20:20
Zajmuję się: PS

Napisano: 09 paź 2018, 21:31

Jest 10 dni na sprawdzenie wniosku i poinformowanie o brakach. Ja bym napisała pismo do studenta, że w terminie 14 dni musi uzupełnić braki (czyli dostarczyć załącznik z uczelni). Pismo wysłałabym ze zwrotką. U mnie dziś też wpłynął wniosek bez takiego zaświadczenia. I w skoroszycie normalnie nanoszę tą osobę i chyba wybieram tam, że wniosek niekompletny, a jak już dostarczy mi zaświadczenie, to sprawdzę go pod względem formalnym.
Ale mogę się mylić :)
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 10 paź 2018, 8:25

Tak, jak pisze Moniuszko: wniosek złożony niekompletny, a później jest czas na uzupełnienia. Najważniejsze, to złożyć wniosek w terminie, a wszystkie załączniki, poprawki mogą być dokonywane już później.
Nawet w sprawozdaniu w zapotrzebowaniu (załącznik nr 1) w uwagach piszę wtedy, że wnioskuję o kwotę wyższą mimo, że wnioski są niekompletne, ale zakładamy, że w wyznaczonym terminie wnioskodawcy dokonają uzupełnień, a termin uzupełnień przypada na okres po zakończeniu składania sprawozdań.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x