Braki w uzębieniu. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 21 kwie 2016, 7:53

o co wam chodzi?
czy krzywda jakas sie im stanie ze beda mieli zeby?
przeciez nikt za to nie płacłaci (poza oczywiscie naszymi podatkami), a argument o szukaniu pracy jak najbardziej trafny i wymowny. Zacznijmy nawet takimi krokami cos w sytuacji tych ludzi zmieniac, może faktycznie wpłynie to na to, że bedzie praca, że nie przyjda pewnego dnia po zasiłek, a te koszule i garsonki sobie sami kupią. Brak zębów to nie tylko problem estetyczny, a kwestie zdrowotne naszych podopeicznych nie są nam przeciez obojetne. Jak najbardziej jestem za tym, żeby wyglądali jak ludzie, niech poprawi się ich samoocena i zaczną dostrzegać, że można coś w zyciu zmienic
pracuś socjalny
Referent
Od: 22 lip 2015, 8:01
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2016, 8:23

Ludzie, mamy 21 wiek, a wam szkoda się zrobiło protezy dla kogoś? Przecież, jak nie będzie ktoś chciał to siłą go nikt nie zmusi. Pisanie o garniturach to żaden argument, bzdury, polecam Wam zamienić wyłączyć komputer i pisać tylko długopisem bo szkoda pieniędzy.
bratek

Napisano: 21 kwie 2016, 10:05

Nadal uważam, że to zbyt głęboka ingerencja, zmuszanie do czegoś za pomocą kontraktu. Równie dobrze można by zmuszać ludzi do zrobienia prawa jazdy, ukończenia szkoły średniej z maturą itd. Przecież to też podniosłoby ich możliwości zdobycia pracy. Nie tędy droga, można podpowiadać, ale nie kontraktować!
ząbek

Napisano: 21 kwie 2016, 10:34

ja proponuje zawarcie kontraktu ale na implanty bo proteza jest fe
Iza1

Napisano: 21 kwie 2016, 16:24

Jestem ciekawa wyniku odwołania od decyzji odmownej ze względu na odmowę klienta na zawarcie takiego kontraktu...
kolo32

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x