Nie ma co dyskutować o tym czy przyjąć czy nie przyjąć, a jeśli tak to ile. Przyjmujemy ale wyłącznie na naszych warunkach. Trzeba określić jasno zasady przebywania na naszym terytorium uchodźców, które jeśli zostaną złamane to następuje natychmiastowa ekstradycja. Nie może być tak, że muzułmanin będzie nam mówił jak mamy żyć. W 100% zgadzam się z wypowiedzią M. Pudzianowskiego. Tak myśli każdy rozsądny człowiek. My nie jesteśmy przeciwko pomaganiu ludziom w potrzebie. Jesteśmy przeciwko nadużywaniu gościnności przez imigrantów i oczekujemy, że rząd zapewni nam bezpieczeństwo oraz zmusi imigrantów do bezwzględnego podporządkowania się naszemu prawu i kulturze. To oni muszą na szanować a nie my ich, bo to nie my jesteśmy w potrzebie tylko oni. Przytoczę fragment wypowiedzi Pudzianowskiego"
"...- Dużo jeździłem po państwach muzułmańskich, gdzie walczyłem w zawodach strongmanów. Wjeżdżające do Iranu Europejki już na odprawie celnej musiały nakrywać głowy, a potem przestrzegać tych wszystkich surowych reguł. Skoro my w ich domu musimy żyć zgodnie z ich zasadami, to dlaczego muzułmanie mają w Europie żyć tak, jak im się podoba? Nie można tolerować braku szacunku dla naszej kultury - mówi Mariusz Pudzianowski.
- Nie podoba mi się, co Putin robi na Ukrainie, ale jeżeli chodzi o imigrantów, popieram go w stu procentach. Powiedział, że każdy przedstawiciel mniejszości musi żyć i pracować w Rosji, mówić po rosyjsku i przestrzegać rosyjskiego prawa, bo to mniejszości potrzebują Rosji, a nie odwrotnie. Muzułmanie chcę żyć według prawa szariatu w Polsce? Chyba im się w głowach poprzewracało - dodaje. ..."