Idziemy na całość - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 10 wrz 2015, 12:56

Idźmy na całość. Okażmy w pełni naszą solidarność z naszymi braćmi muzułmanami. Przechodźmy na islam i przyjmijmy nie tylko ich kulturę, prawo ale też metody postępowania i traktowania niewiernych. Jako katolicy jesteśmy bezbronni wobec naszych wrogów. Jako muzułmanie nie będziemy już musieli nadstawiać drugiego policzka. Kto jest za, niech się dopisuje.
przyzwoity

Napisano: 10 wrz 2015, 14:01

Popieram, wreszcie wzbogacę należycie moją starą i teściową a i mogę wzbogacić kulturowo też Emilkę :D :P :P
Kazik

Napisano: 10 wrz 2015, 14:14

Ja zmieniałam zdanie w sprawie uchodźców ..nie przyjmę pod swój dach bo się boję, że będą chcieli mną rządzić i rozkazywać mi. Ja się na to zgodzić nie mogę. Kobiety mają ubrania mało zmysłowe..delikatnie mówiąc. Mnie to nie pasuje do mojego upodobania i wystroju ogólnego mojej Polski. Innych argumentów nie używam. Od wczoraj temat,, O wielości cywilizacji - zagrożenia..uchodźcy "uzasadniam na poważnie tylko od strony aksjologicznej i tyle.
"Pomiędzy cywilizacjami nie ma syntez i być nie może" - to jest moje zdanie.
Emilka.

Napisano: 10 wrz 2015, 15:09

Emilka, to nie jest Twoje zdanie, ale prof. F. Skonecznego!, którego tytuł cytujesz. Dobrze, ze na niego trafiłas w koncu. Już wcześniej był wspominany w moich postach, ale przez zacertrzewienie nie chciałaś o nim słyszeć. Z drugiej strony jak ktoś zmienia radykalnie poglądy z dnia na dzień, to mu nie ufam. Z trzeciej strony trudno jest polemizować z jego poglądami i teorią cywilizacji przez niego sformułowaną.
.........

Napisano: 10 wrz 2015, 16:08

Tak to są słowa Konecznego, dlatego zamknęłam zdanie w cudzysłów - przychylam się do opinii tego autorytetu. Powiązałam to z wydarzeniami aktualnymi. Przekonał mnie. Ktoś taki nie może się mylić. Jeśli wspominałeś wcześniej Konecznego,chylę czoła za trafność spostrzeżeń . Ja widocznie potrzebowałam więcej czasu, (poprzez zacietrzewienie) - by dojrzeć do tego stanowiska.
Cywilizacja decyduje o przetrwaniu ludzkości - nie można pozwolić by ludzie wypaczeni moralnie i intelektualnie decydowali o przyszłości rodzaju ludzkiego całej Europy lub świata. Zgodnie z teorią mamy 7 kręgów cywilizacji( Koneczny). Jest więc 6 na 1. Damy radę.
Emilka.

Napisano: 10 wrz 2015, 16:09

Przyjmą uchodźców, którzy podpiszą kontrakt?

Rosja ogłosiła swoje stanowisko w sprawie pomocy dla uchodźców syryjskich, zamierza również udzielić schronienia uciekinierom z Libii.

Rosyjskie służby stawiają jeden warunek - uchodźcy nie mogą mieć problemów z prawem i zobowiążą się do przestrzegania norm obowiązujących w Federacji.

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=1158f8
angoc

Napisano: 10 wrz 2015, 19:49

Oczywiście miał być Feliks Koneczny. Ostatnia literka imienia zlewa się z nazwiskiem.
..................

Napisano: 10 wrz 2015, 21:10

co tam literka...ja cię "kupuje z tym S. Ważne ze trzymamy z gościem Feliksem sztamę. Jak sądzę jest nas już troje, liczę też elmera. Chłopaki nie odpuszczamy ..Koneczny na takie czasy jest najlepszą koncepcją, strategią myślową i argumentem na uzasadnienie takiej, a nie innej postawy wobec ekspansji ideologicznej i asymilacyjnej. No nie ma zgody i tyle. Ja jestem gotowa się bić.
Emilka.

Napisano: 10 wrz 2015, 21:25

precz z dyskryminacją na litwie
do lićwinki

Napisano: 10 wrz 2015, 21:36

Jeśli rzeczywiście "dotknął" Cię Koneczny, to zrewidujesz także inne swoje poglądy. Gdzie się z nim spotkałaś, jeśli wolno spytać, bo na wyższych uczelniach jest nadal przemilczany, z wyjątkiem LSF, a na polskim rynku wydawniczym istnieje zaledwie (strzelam) 20-30 lat.
..................

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x