był juz ktoś na konsultacjach - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 8    [ Posty: 73 ]

Napisano: 19 sty 2016, 9:04

Iks pisze:Zaproszeni byli wszyscy, ale pojechali dyrektorzy opsów i pupów - tradycyjnie z najmniejszym pojęciem. Ale można się z pracy wyrwać i wiadomo - prestiż spotkania.
u nas było ogólne zaproszenie ... bez wskazania czy kierownik czy ktoś .... jadę ja ..... kierownik też :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2016, 9:25

ja jestem po konsultacjach
dużo czasu był poświęcone było na marnotrawienie środków kto się tym zajmie i w jakiej formie to ma być realizowane i o wynagrodzeniach też dużo było mówione, o błędach w zapisie ustawy
ale mam duże wątpliwości czy ktoś weźmie to pod uwagę .....
gasiak

Napisano: 19 sty 2016, 9:31

gasiak pisze:ja jestem po konsultacjach
dużo czasu był poświęcone było na marnotrawienie środków kto się tym zajmie i w jakiej formie to ma być realizowane i o wynagrodzeniach też dużo było mówione, o błędach w zapisie ustawy
też tak uważam, że te konsultacje to taki trochę picuś fotomontaż :lol: :lol: :lol: :lol: a i tak zrobią jak chcą ... z resztą wszystkim dogodzić się nie da .. sami widzicie, że my jako pracownicy świadczeń też mamy rożne opinie o tej ustawie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2016, 9:37

Moja Pani kierownik pojechała dziś do Katowic
*Ilona

Napisano: 19 sty 2016, 9:43

no i jak nie ma wiedzy w tym zakresie to lepiej Ty mogłaś jechać
bo oni sobie nie zdają sprawy ile z tym pracy będzie, nawet jak kogoś się zatrudni to musi się nauczyć tego, czyli ja jak sama jestem to nadal będę sama i jeszcze uczyć będę musiała kogoś
ahhhh ma ruszyć od kwietnia i jak najszybciej mamy płacić a jak to zrobimy to już nasza sprawa bo przecież kasa na to będzie .... bo 2 % to przecież dużo kasy
gasiak

Napisano: 20 sty 2016, 8:49

byłam pisze:Ja byłam i powiem Wam, że zaproszeni byli głównie dyrektorzy OPS-ów PUP-ów mało było osób reprezentujących świadczenia rodzinne i tylko te osoby brały udział w dyskusji bo wiedziały o czym mówią.

Aby podzielić się swoimi uwagami piszcie pod adres: [email protected]

Minister twierdził że wszystkie e-maile będą brane pod uwagę a więc piszcie o naszych bolączkach oraz o ty jakie macie wysokie wynagrodzenia
Z góry założone jest, że to my przejmiemy te 500+ teraz tylko kwestia na jakich warunkach czy w ogóle bez niczego.
Wczoraj nad tym myślałem i doszedłem do wniosku: jak kierownik przypisze mi to bez jakiejkolwiek podwyżki to w tym samym dniu lub następnym rezygnuję z pracy i dziś idę to jej przekazać :)
ewalu pisze:
gasiak pisze:ja jestem po konsultacjach
też tak uważam, że te konsultacje to taki trochę picuś fotomontaż :lol: :lol: :lol: :lol: a i tak zrobią jak chcą ... z resztą wszystkim dogodzić się nie da .. sami widzicie, że my jako pracownicy świadczeń też mamy rożne opinie o tej ustawie
Było coś ciekawego jak wyszedłem, czy na tym zakończyli już?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 20 sty 2016, 9:13

na pewno wejdzie od kwietnia 500 zł z dochodem na pierwsze bez uzyskiwania do fa, śr i pomocy

dygresja taka: byli ludzie z różnych stowarzyszeń rodzin wielodzietnych ..... jak wstaje mamusia, która wychowuje czworo dzieci i nie pracuje z tego powodu ... i robi z siebie bohaterkę narodową i cierpiętnicę bo nie ma czasu tv oglądać :mrgreen: .. to jakoś nie zyskuje mojej sympatii :oops:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 9:17

a kwestia finansowania, zatrudnienia? przekażą do realizacji i tyle?
mops2

Napisano: 20 sty 2016, 9:25

ewalu pisze:dygresja taka: byli ludzie z różnych stowarzyszeń rodzin wielodzietnych ..... jak wstaje mamusia, która wychowuje czworo dzieci i nie pracuje z tego powodu ... i robi z siebie bohaterkę narodową i cierpiętnicę bo nie ma czasu tv oglądać :mrgreen: .. to jakoś nie zyskuje mojej sympatii :oops:
Hahaha słyszałem to :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 20 sty 2016, 9:41

mops2 pisze:a kwestia finansowania, zatrudnienia? przekażą do realizacji i tyle?
póki co zostaje 2% .. zatrudnienie wg uznania ...
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 8    [ Posty: 73 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x