był juz ktoś na konsultacjach - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 8    [ Posty: 73 ]

Napisano: 20 sty 2016, 13:01

anka1234 pisze:podpowiedzcie mi prosze, bo moja kier. po wczorajszej konsultacji twierdzi, że 500 + to dodatkowe świadczenie, a nie wybór pomiędzy Z.R. a 500.
Czyli ma być pobierany Z.R. i 500 + :o
Możecie mnie utwierdzić w tym przekonaniu ?
yes :mrgreen:
anonim-tym razem pisze:
heiland pisze:
mops2 pisze:zastanawiałeś się w jakiej wysokości podwyżka by Cię satysfakcjonowała?
Rozmawiałem wczoraj o tym z ewalu i powiem Ci tak jak dobrze odpisał Tom. czyli:
Tom. pisze:pińcet+ ;)
ale netto :)
P.S. obecnie miałem łącznie 1294 zł a od nowego roku około 1350 zł (żeby nie było że taki materialista ze mnie)
Toż to rozbój w biały dzień... Ja też niewiele zarabiam 1900 netto po 11 latach pracy ale 1300... żenada współczuję i trzymam kciuki za podwyżkę a ty trzymaj za moją bo też się staram
trzymajmy wszyscy za siebie :D :D :D :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 13:34

Trzymajmy się ramy, to się nie posr....my. Były minister MPiPS doszedł na konsultacjach do konkluzji, że nie opłaca się likwidować świadczeń rodzinnych bo za dużo zamętu i za drogo.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 13:43

Ja to sobie wykminiłem, żeby oprócz podwyżek (bo w 500 netto nie wierzę, raczej połowę tego), wyłudzić jeszcze dodatki specjalne w okresie wzmożonego kociokwiku (kwiecień- czerwiec, albo marzec - maj - i tutaj na 500+ powinni pójść) i płatne nadgodziny (bo nigdy nie było kasy i odbieraliśmy w dniach wolnych), ale teraz kasa nie powinna być problemem w końcu i jest szansa, że mi będzie starczać do końca miesiąca. W zamian za to oferuję ogarnięcie 6 tys. wniosków w terminie. :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 13:51

2 % to nie jest dużo. U mnie dzieci w wieku do 18 lat jest ok. 600. Żeby na 400 sztuk płacić. Wniosków nawet mniej niż na początku świadczeń rodzinnych, może empatia ruszy, to nie będzie tragedii.

Jest jeszcze jeden możliwy scenariusz. Chlapną robolowi 300 zł miesięcznie dodatkowo za 500+ (zamiast przeznaczyć 4000 zł) i wszystko zacznie wracać do wiecznie głodnych gmin.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 13:54

U mnie pi razy drzwi powinno być rocznie milion więcej na obsługę :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 20 sty 2016, 13:56

Idę chyba i ja do USC po ilość dzieci :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 20 sty 2016, 13:57

Tom. pisze:U mnie pi razy drzwi powinno być rocznie milion więcej na obsługę :lol:
To opiekunów, współpracowników i interesantów będziecie mieli.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 14:14

fajna dziewczyna pisze:ludek to chyba do dziś konsultuje, bo coś się nie podzielił relacją..
Stwierdziłem, że nie ma się czym dzielić. Zamiast tego trzeba szukać kogoś do pomocy, bo sam nie ogarnę tego bajzlu jaki będzie. Najlepiej jakąś fajną dziewczynę... ;)
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 14:28

Tom. pisze:U mnie pi razy drzwi powinno być rocznie milion więcej na obsługę :lol:
U nas też szacunkowo ze 3-4 razy tyle co w tej chwili na świadczenia rodzinne. Jak mi ktoś powie, że nie ma kasy na kilka stów podwyżki to chyba będzie zabójstwo w afekcie. :lol:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2016, 14:46

Byłam na takim spotkaniu w Krakowie.
Minister Stefan Szwed prosił, żeby sprawnie przeprowadzić proces przyjmowania wniosków oraz wydawania decyzji w sprawie świadczenia wychowawczego ( 500+). Bardzo chcieliby aby ta pomoc miała tylko pozytywny wydźwięk. Padały różne propozycje np. o to , żeby był jeden druk wniosku o wszystkie świadczenia( zrozumiałam że chodzi o tj. ZR z dodatkami, FA, Stypendium oraz Świadczenie rodzicielskie), pytano o to czy otrzymamy środki na zorganizowanie działania ( jak dobrze rozumie nie będzie na to ekstra środków - tylko 2% na obsługę), padały propozycje żeby w podział środków zaangażować parafie, żeby w przyszłości powiązać wypłatę świadczenia wychowawczego z wykonywaniem zatrudnienia przez choć 1 z rodziców. Była informacja , że w projekcie budżetu są już zaplanowane środki na wypłatę tych świadczeń. Że program wejdzie w życie 1 kwietnia 2016r., ale w okresie przejściowym ( 3 Miesiące) będziemy wyrównywać świadczenia za okres od kwietnia.Pierwszy okres będzie trwał od 1.04.2016 do 30.09.2017r., a dochody będziemy zbierać za rok 2015r. Dochody z tytułu wychowawczego nie będą wliczane do innych form pomocy. Ze świadczeń nie będzie się prowadzić egzekucji Komorniczych. A dzieci będzie się liczyć do programu tylko te które nie skończyły 18 lat ( co oznacza , że jeżeli w rodzinie jest 3 dzieci: najmłodsze poniżej 18 r. życia, 19 latek uczy się w szkole ponadgimnazjalnej, a 20 latek np. studiuje, to patrzymy na tą rodzinę tak jakby było tylko pierwsze dziecko, więc uprawnienie przysługuje tylko, gdy rodzina kwalifikuje się ze względu na dochody ; do składu rodziny wliczamy wszystkich i dochody dzielimy przez wszystkich).
To chyba z grubsza wszystko.
Renia168

Strona 4 z 8    [ Posty: 73 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x