C3 proteza na IV poziomie jakości - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 wrz 2016, 11:07

Witam
mam pytanie odnośnie zwiększenia kwoty dofinansowania do zakupu protezy na IV poziomie jakości tzn ekspert PFRON pozytywnie zaopiniował zakup takiej protezy zgodnie z zapisem w Kierunkach ... możemy zwiększysz kwotę dofinansowania środki finansowe mamy tyle tylko że zastanawia mnie "procedura" tzn czy spisać dodatkowa notatkę służbową ? jak to się u Was odbywa? (nadmieniam że wnioskodawca już na samym początku wnioskował o wyższą kwotę tzn. proteza 54 tys minus 10 % udziału własnego
z góry dziękuje za pomoc
ewaaa

Napisano: 23 wrz 2016, 11:58

oj dofinansowanie takiej protezy nie jest takie proste...do tej pory ponoć nikt tego nie robił gdyż kiedyś na szkoleniu mówili, że przetarg trzeba robić na wykonanie takiej protezy ....sprawdźcie sobie też dokładnie czy to faktycznie jest IV poziom jakości....
Olinka

Napisano: 23 wrz 2016, 12:09

Olinka pisze:oj dofinansowanie takiej protezy nie jest takie proste...do tej pory ponoć nikt tego nie robił gdyż kiedyś na szkoleniu mówili, że przetarg trzeba robić na wykonanie takiej protezy ....sprawdźcie sobie też dokładnie czy to faktycznie jest IV poziom jakości....
ekspert stwierdził że IV poziom i zaakceptował obie specyfikacje, no to teraz mnie przeraziłaś z tym przetargiem a na jakiej podstawie ma on być ogłoszony?
ewaaa

Napisano: 23 wrz 2016, 12:40

Podpowiem, że u nas na szkoleniu mówili, że to ekspert PFRON decyduje o konieczności podniesienia jakości protezy do poziomu IV.
Nikt nie wspominał o przetargu.

Powiem więcej....pracownik administracyjny nie jest w stanie stwierdzić czy dana proteza jest na III czy IV poziomie jakości.Poza tym kto miałby organizować taki przetarg i za niego płacić? My jako instytucja nie możemy wskazywać wnioskodawcy gdzie ma zakupić wybraną przez siebie protezę.
To jest zadanie dla eksperta w tej dziedzinie. Dlatego na podstawie wizyty pacjenta i otrzymanej dokumentacji zatwierdza dany wniosek a na koniec podczas ostatniej wizyty ocenia jakość zakupionej protezy....
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 23 wrz 2016, 13:02

hmm... nie pamiętam dokładnie szczegółów ale przed realizacją tej umowy watro by było skontaktować się z Warszawą...i dokładnie wyjaśnić tą kwestię...to o czym wspomniała było poruszane jeszcze na szkoleniu w tamtym roku.... ja miała podobny przypadek...mój Wnioskodawca starał się o dofinansowanie do dwóch protez kończyn dolnych wartość około 200 tys. zł. ....ekspert PFRON był skłonny przychylić się do prośby Wnioskodawcy ale po konsultacji z Oddziałem wyraził zgodę tylko na poziom III i w rezultacie taką też umowę zawarliśmy....
Olinka

Napisano: 23 wrz 2016, 13:13

Olinka pisze:hmm... nie pamiętam dokładnie szczegółów ale przed realizacją tej umowy watro by było skontaktować się z Warszawą...i dokładnie wyjaśnić tą kwestię...to o czym wspomniała było poruszane jeszcze na szkoleniu w tamtym roku.... ja miała podobny przypadek...mój Wnioskodawca starał się o dofinansowanie do dwóch protez kończyn dolnych wartość około 200 tys. zł. ....ekspert PFRON był skłonny przychylić się do prośby Wnioskodawcy ale po konsultacji z Oddziałem wyraził zgodę tylko na poziom III i w rezultacie taką też umowę zawarliśmy....
u nas tak jak wspomniałam jest to kwota rzędu 53 tys, i opinię Eksperta już mamy pozytywną na IV poziom jakości ale tak dla pewności właśnie napisałam na skrzynkę AS to teraz poczekamy na odpowiedź
ewaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x