całość do wnioskodawcy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 mar 2015, 9:41

wnioskodawczyni mieszka w budynku wspólnota mieszkaniowa - płaci śmieci, wodę, ścieki i czynsz za lokal mieszkalny do gminy
czy mogę na wniosek strony przelewać część dodatku do gminy (nie jest zarządcą budynku tylko lokali mieszkalnego) a reszta do kasy
czy może lepiej zrobić całość do wypłaty dla wnioskodawcy
heleena

Napisano: 08 mar 2015, 21:08

Ostatnia opcja nie wchodzi tu w rachubę.
Wnioskodawczyni można gotówką co najwyżej ryczałt, a i to można inaczej rozwiązać.
Jeśli rozlicza się ona w całości z gminą, to gmina powinna zaliczyć dodatek na rzecz należności lokatorki.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2015, 9:56

No dobrze a co w sytuacji gdy wnioskodawca mieszka w budynku, w którym nie ma wspólnoty? Mieszkają tam dwie rodziny, ale nie mają zarządu ani nic. To co wtedy mam nie wypłacać wnioskodawcy DM?
jaaa

Napisano: 09 mar 2015, 14:03

a jak ona pod odpowiedzialnością pisze że całość niech idzie na konto zarządcy , albo inaczej właściciele piszą że dodatek może iść na konto wnioskodawcy , że regulują czy tak może być???
as12345

Napisano: 09 mar 2015, 16:26

trzeba sobie jakoś radzić (powiedział góral zawiązując but dżdżownica) .... a więc jesli jest to tak zwana mała wspólnota i nie ma zarządcy cy zarządu nie pobierają żadnych funduszy remontowych i innych tam takich wspólnych opłat to traktuje ich jak domki jednorodzinne ...... bo nawet jeśli już to tą część dodatku na czyje konto mam przesłać co ? a więc dodatek plus ryczałt idzie do kasy do odbioru
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 12:34

Tak
DM11

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x