CEEB dodatek osłonowy

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
sylwia58
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Re: CEEB dodatek osłonowy

Post autor: sylwia58 »

To lokalny administrator systemu nadaje dostęp, także nic się nie czeka , wniosek ogarnął informatyk w gminie, który posiada dostęp jako administator lokalny.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

dokładnie, to wewnętrzna sprawa gminy komu wójt / prezydent da dostęp
mk1979
Stażysta
Zajmuję się: praca socjalna
Kontakt:

Post autor: mk1979 »

nowa26 pisze: 29 sty 2024, 12:06 Przy generowaniu pliku w ten sposób nie ma rodzaju stosowanych paliw - jak to uzupełnić?
Deklaracje
wpisujesz dany adres
zaznaczasz z lewej strony okienko przy tej wybranej deklaracji
u góry z lewej strony wybrać- akcje i wybrać pobierz
gonia789
Referent
Zajmuję się: ŚR, FA, DO, DW, ŹC, DE, CP ...
Kontakt:

Post autor: gonia789 »

sylwia58 pisze: 02 lut 2024, 9:47 To lokalny administrator systemu nadaje dostęp, także nic się nie czeka , wniosek ogarnął informatyk w gminie, który posiada dostęp jako administator lokalny.
to ja juz nie wiem o co chodzi. pracownik urzędu gminy twierdzi, ze to już nie zależy od niego, tylko od GUNB. Sprawdzał dziś nawet status tego wniosku i mówi że się świeci na pomarańczowo, cokolwiek miało by to znaczyć :? . Na infolinię wsparcia technicznego CEEB nie mogę się dodzwonić.
KatarzynaCh.
Praktykant
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: KatarzynaCh. »

kronos79 pisze: 26 sty 2024, 16:47
izzka pisze: 26 sty 2024, 10:07 Jak poprawnie pobrać plik csv deklaracji CEEB z Portalu Systemu ZONE? Czy jest gdzieś instrukcja? Dziękuję za pomoc
Treść rozwiązania:
Raport z CEEB należy przygotować w następujący sposób:
1 W ZONE CEEB przejść do modułu statystyczno - raportowego
2 Wybrać z lewej strony opcję DEKLARACJE I ADRESY:
3 Zaznaczyć zakładkę DEKLARACJE WEDŁUG ŹRÓDEŁ CIEPŁA:
4 Po przygotowaniu zestawienia z prawej strony wybrać ikonkę trzech kropek, wybrać opcję POBIERZ i EKSPORT DO PEŁNEGO.CSV
Ale to Wam się coś automatycznie zaciąga? Bo zwariowałam. Ja nie mam Sygnity tylko OTAGO.
sylwia58
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: sylwia58 »

gonia789 pisze: 02 lut 2024, 14:56
sylwia58 pisze: 02 lut 2024, 9:47 To lokalny administrator systemu nadaje dostęp, także nic się nie czeka , wniosek ogarnął informatyk w gminie, który posiada dostęp jako administator lokalny.
to ja juz nie wiem o co chodzi. pracownik urzędu gminy twierdzi, ze to już nie zależy od niego, tylko od GUNB. Sprawdzał dziś nawet status tego wniosku i mówi że się świeci na pomarańczowo, cokolwiek miało by to znaczyć :? . Na infolinię wsparcia technicznego CEEB nie mogę się dodzwonić.
U mnie było to samo informatyk myślał , że to ""Ktoś" musi zatwierdzić i tak czekaliśmy dwa tygodnie , dopiero jak napisałam meila na pomoc techniczną , odpisali z instrukcją jak to zrobić i dopiero to ogarnął...także to jest na pewno jego działka.
gonia789
Referent
Kontakt:

dzięki za pomoc, własnie napisałam e-meila do wsparcia technicznego. bede też próbować dalej się dodzwonić.
gonia789
Referent
Kontakt:

sylwia58 pisze: 05 lut 2024, 9:28
gonia789 pisze: 02 lut 2024, 14:56
U mnie było to samo informatyk myślał , że to ""Ktoś" musi zatwierdzić i tak czekaliśmy dwa tygodnie , dopiero jak napisałam meila na pomoc techniczną , odpisali z instrukcją jak to zrobić i dopiero to ogarnął...także to jest na pewno jego działka.
mam prośbę - czy mogłabyś podesłać mi na e-meila tą instrukcję? napisałam priv
Walery
Stażysta
Zajmuję się: ZR/ŚW
Kontakt:

Post autor: Walery »

Instrukcja podawana przez Was jest ok. tylko do pewnego stopnia, mianowicie po wgraniu bazy ZONE program Syngnity pokazuje np. kocioł na paliwo stałe (węgiel, pelet, biomasa idt.) Z tego nie wyczytam, czy jest na pewno węgiel. Jak to należy zrobić, abym sprawdził opalanie węglem?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

nie sprawdzisz, bo nie ma takiej informacji w CEEB.
Chyba,że chcesz pisać delegacje i sprawdzać każdy dom. Tylko musisz się trochę pośpieszyć, bo okres grzewczy się pomału kończy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ODPOWIEDZ