CEEB -dwa główne źródła ogrzewania
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS, ś, FA, św
- Kontakt:
CEEB -dwa główne źródła ogrzewania
Z deklaracji CEEB wynika że są dwa główne źródła ogrzewania w domu kocioł gazowy i kocioł na paliwo stałe-węgiel.Czy w takiej sytuacji można przyznać dodatek podwyższony.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, ŚR, DO, KDR
- Kontakt:
Re: CEEB -dwa główne źródła ogrzewania
jestem w takcie szkolenia i prowadzący każe wezwać stronę do złożenia oświadczenia odnośnie czy więcej ogrzewa
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
ale we wniosku strona zaznacza jakie jest główne źródło ogrzewania gospodarstwa domowego .... to po co jeszcze wzywać
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS, ś, FA, św
- Kontakt:
tak ale sprawdzasz w ceeb i tam ma dwa
-
- VIP
- Kontakt:
no może mieć 3 albo 4 źródła
dla mnie ważny jest wniosek - gdzie strona składa podpis pod odpowiedzialnością karną i oświadcza, że głównym - nie jedynym - ale głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego wnioskodawcy jest : np kocioł .. zasilany węglem
i nie widzę żadnej podstawy do wzywania strony i składania dodatkowych oświadczeń
a szkoleniowiec podał podstawę prawną do wzywania strony ?
dla mnie ważny jest wniosek - gdzie strona składa podpis pod odpowiedzialnością karną i oświadcza, że głównym - nie jedynym - ale głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego wnioskodawcy jest : np kocioł .. zasilany węglem
i nie widzę żadnej podstawy do wzywania strony i składania dodatkowych oświadczeń
a szkoleniowiec podał podstawę prawną do wzywania strony ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pomoc społeczna
- Kontakt:
Samo słowo "GŁÓWNE" już wskazuję, że musi we wniosku wskazać jedno.a ma pisze: 08 lut 2022, 11:27 Z deklaracji CEEB wynika że są dwa główne źródła ogrzewania w domu kocioł gazowy i kocioł na paliwo stałe-węgiel.Czy w takiej sytuacji można przyznać dodatek podwyższony.
-
- VIP
- Kontakt:
no tak, we wniosku musi wskazać i wskazuje kocioł, w którym pali np. węgielem i tak zaznacza stronaan_ur pisze: 09 lut 2022, 12:59Samo słowo "GŁÓWNE" już wskazuję, że musi we wniosku wskazać jedno.a ma pisze: 08 lut 2022, 11:27 Z deklaracji CEEB wynika że są dwa główne źródła ogrzewania w domu kocioł gazowy i kocioł na paliwo stałe-węgiel.Czy w takiej sytuacji można przyznać dodatek podwyższony.
jeśli ma gaz, olej to nie powinien tego zaznaczać we wniosku - bo w deklaracji ceeb ma podane 2 żródła, może ich mieć z 8 - ważne co jest głównym źródłem i to zaznacza we wniosku - w ceeb zgłasza czym może ogrzewać, przecież może być dom z 6 piecami kaflowymi, kominkiem, kuchnią węglową, kozą i co tam może być i to zgłasza do ceeb, a korzysta tylko z 1 pieca kaflowego np i pali w nim węglem ... i nie ma podstawy do wzywania strony, do składania dodatkowych oświadczeń, skoro we wniosku wsakzał, że mimo że ma 2 żródła, głównie ogrzewa piecem na węglem
Oprócz CEEB -dwa główne źródła ogrzewania - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
zapotrzebowanie 1 kwartał
wniosek nowy wzór
36 Pit-przychód
Chyba gdzieś utknęłam... pomóżcie
dochód z zagranicy
spółdzielnia mieszkaniowa - bloki ogrzewane ekogroszkiem i pelletem
► Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022
CEEB weryfikacja
Emp@tia ZUS
Czy w bloku należy się dodatek podwyższony
ekwiwalent za deputat węglowy
pismo z Urzedu Wojewódzkiego