Ojej, jaki wzór? Nie znam żadnego wzoru. Proponuję jednak zapoznanie się z tym wątkiem: viewtopic.php?f=11&t=207168281 Ja nic lepszego nie wymyślę, @PCW ładnie tam sugerował.
E=mc2 --- tu jest coś o świetle .... hiihhi
nie tylko masz różnych dostawców ale i różne taryfy oraz fakturki za energię oraz jej przesył a więc bierzesz wszystko co ma kWh sumujesz i dzielisz przez ilość zużytych kWh..... pamiętaj o VAcie
Mam osobę która wynajmuje mieszkanie i kwh prądu ma ustalony z właścicielem na 0,90 zł. Fakturę mam od właściciela za zużycie prądu i za czynsz. Mam policzyć tak wysoką cenę za kwh? Macie aż taką rozbieżność? U większości osób mam cenę 0,5307. Proszę o wypowiedź
@Inja83: Nie ma co kombinować. Wnioskodawca powinien przynieść ostatnią fakturę jaką wystawił mu zakład energetyczny i jeżeli ostatnia jest z grudnia to jest w porządku.
@Ola: Pierwsze słyszę o takim czymś. Myślę, że cenę kWh powinno się wziąć z faktury, ale właściwie nie podpisuję się pod tym. Może ktoś jeszcze się do tego odniesie?
moi drodzy przepis jednoznacznie określa na podstawie czego ustalamy cenę kWh i jakie składniki bierzemy pod uwagę przy jej ustaleniu. Właściciel może sobie palcem w kapciu pomerdać a my i tak bierzemy z rachunku za ostatni okres rozliczeniowy