centra administracyjne

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~Emil

centra administracyjne

Post autor: ~Emil »

czy w centrach administracyjnych moze byc zatrudniany pracownik socjalny czy tez pracownik socjalny musi podlegac pod konkretny dom dziecka?
~mariola

Re: centra administracyjne

Post autor: ~mariola »

Nie wiem jak być powinno,ale znane mi są przypadki kiedy pracownik socjalny jest zatrudniony w Centrum i zajmuje się sprawami podległych placówek.
~Wojtek

Post autor: ~Wojtek »

Witam,
czytając literalnie ustawę to pracownik musi być zatrudniony w placówce op - wych.
Centrum Adm. ma w zamyśle, wg. autorów ustawy o pi(e)czy wspólnie obsługiwać parę placówek op - wych, aby obniżyć koszty działaności (słuszny zamysł), a zatem powinno być (to Centrum) jedną placówką budżetową - jeden dyrektor, wspólna księgowość, kadry, pedaggog, psycholog, itp. W takiej sytuacji pracownik spcjalny zatrudniony jest w Centrum, a pracę świadczy w poszczególnych placówkach.
Pozdr.
~Wojtek

Prac. socjalny - sorki za pomyłkę ;)
~Wojtek

Jednostką budżetowa powinno być to Centrum wraz z podległymi placówkami op - wych.
Dla jasności ;)
Pozdr.
~beata

Post autor: ~beata »

TAK U MNIE JEST. PRACOWNIK SOCJALNY + WYCHOWAWCY ZATRUDNIENI W PLACÓWKACH, CAŁA RESZTA EKIPY W CENTRUM.
POZDRAWIAM
~Emil

Post autor: ~Emil »

Zastanawiam sie jednak czy Centra beda tak funkcjonowac po 2020?
~kn

Post autor: ~kn »

beato napisz cos więcej jak to wygląda w praktyce,chętnie poczytamy
ODPOWIEDZ