centra administracyjne
centra administracyjne
czy w centrach administracyjnych moze byc zatrudniany pracownik socjalny czy tez pracownik socjalny musi podlegac pod konkretny dom dziecka?
Re: centra administracyjne
Nie wiem jak być powinno,ale znane mi są przypadki kiedy pracownik socjalny jest zatrudniony w Centrum i zajmuje się sprawami podległych placówek.
Witam,
czytając literalnie ustawę to pracownik musi być zatrudniony w placówce op - wych.
Centrum Adm. ma w zamyśle, wg. autorów ustawy o pi(e)czy wspólnie obsługiwać parę placówek op - wych, aby obniżyć koszty działaności (słuszny zamysł), a zatem powinno być (to Centrum) jedną placówką budżetową - jeden dyrektor, wspólna księgowość, kadry, pedaggog, psycholog, itp. W takiej sytuacji pracownik spcjalny zatrudniony jest w Centrum, a pracę świadczy w poszczególnych placówkach.
Pozdr.
czytając literalnie ustawę to pracownik musi być zatrudniony w placówce op - wych.
Centrum Adm. ma w zamyśle, wg. autorów ustawy o pi(e)czy wspólnie obsługiwać parę placówek op - wych, aby obniżyć koszty działaności (słuszny zamysł), a zatem powinno być (to Centrum) jedną placówką budżetową - jeden dyrektor, wspólna księgowość, kadry, pedaggog, psycholog, itp. W takiej sytuacji pracownik spcjalny zatrudniony jest w Centrum, a pracę świadczy w poszczególnych placówkach.
Pozdr.
Jednostką budżetowa powinno być to Centrum wraz z podległymi placówkami op - wych.
Dla jasności
Pozdr.
Dla jasności

Pozdr.
TAK U MNIE JEST. PRACOWNIK SOCJALNY + WYCHOWAWCY ZATRUDNIENI W PLACÓWKACH, CAŁA RESZTA EKIPY W CENTRUM.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
Zastanawiam sie jednak czy Centra beda tak funkcjonowac po 2020?
beato napisz cos więcej jak to wygląda w praktyce,chętnie poczytamy
Oprócz centra administracyjne - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
dziecko niewidome (niedowidzące)
opiekun w placówce wsparcia dziennego
STYCZEŃ 2014
do wychowawców
zwolnienie pracownika
zaświadczenie o niekaralności
donosy
koniec KN
złośliwa czy też nie?
pracownik socjalny w placówce
Kontrola Zarządcza
telefony