CEPiK niepełne dane

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
paja1231
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

CEPiK niepełne dane

Post autor: paja1231 »

Wysłałam wniosek do CEPiK o udzielenie informacji, czy dłużnik posiada prawo jazdy. W odpowiedzi uzyskałam, że posiada. Po wysłaniu do Starostwa okazało się, że miał już zatrzymane, a na tej informacji z CEPiK nie było o tym wzmianki.
Teraz dostałam odpowiedź o innym dłużniku i również napisane, że posiada, a nieoficjalnie wiem, że w 2015 roku miał zatrzymane.
Czy trzeba jakoś doprecyzować ten wniosek do CEPiK, czy sami powinni poinformować, że dłużnik ma już zatrzymane prawo jazdy?
I jak teraz sprawdzić tego drugiego dłużnika żebym miała to na piśmie?
Silvio
Referent
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
Kontakt:

Re: CEPiK niepełne dane

Post autor: Silvio »

paja1231 pisze: 12 maja 2021, 9:29 Wysłałam wniosek do CEPiK o udzielenie informacji, czy dłużnik posiada prawo jazdy. W odpowiedzi uzyskałam, że posiada. Po wysłaniu do Starostwa okazało się, że miał już zatrzymane, a na tej informacji z CEPiK nie było o tym wzmianki.
Teraz dostałam odpowiedź o innym dłużniku i również napisane, że posiada, a nieoficjalnie wiem, że w 2015 roku miał zatrzymane.
Czy trzeba jakoś doprecyzować ten wniosek do CEPiK, czy sami powinni poinformować, że dłużnik ma już zatrzymane prawo jazdy?
I jak teraz sprawdzić tego drugiego dłużnika żebym miała to na piśmie?
Niedługo pracuję w FA ale wydaje mi się, ze CEPIK to baza o kierowcach i pojazdach. Nie sądzę, żeby posiadali informacje o tym czy dana osoba ma zatrzymane prawo jazdy. Oni sprawdzają czy dana osoba ma uprawnienia do kierowania, czyli czy ma wydane prawo jazdy, a nie czy zostało zatrzymane przez starostę.
paja1231
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: CEPiK niepełne dane

Post autor: paja1231 »

Pani ze starostwa po umorzeniu postępowania wobec poprzedniego dłużnika dzwoniła i pytała, czy na drugiej stronie nie ma informacji o tym, że dłużnik ma zatrzymane prawo jazdy. Mówiła, że powinno być, stąd moje pytanie na grupie
ODPOWIEDZ