Wysłałam wniosek do CEPiK o udzielenie informacji, czy dłużnik posiada prawo jazdy. W odpowiedzi uzyskałam, że posiada. Po wysłaniu do Starostwa okazało się, że miał już zatrzymane, a na tej informacji z CEPiK nie było o tym wzmianki.
Teraz dostałam odpowiedź o innym dłużniku i również napisane, że posiada, a nieoficjalnie wiem, że w 2015 roku miał zatrzymane.
Czy trzeba jakoś doprecyzować ten wniosek do CEPiK, czy sami powinni poinformować, że dłużnik ma już zatrzymane prawo jazdy?
I jak teraz sprawdzić tego drugiego dłużnika żebym miała to na piśmie?
CEPiK niepełne dane
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
- Kontakt:
Re: CEPiK niepełne dane
Niedługo pracuję w FA ale wydaje mi się, ze CEPIK to baza o kierowcach i pojazdach. Nie sądzę, żeby posiadali informacje o tym czy dana osoba ma zatrzymane prawo jazdy. Oni sprawdzają czy dana osoba ma uprawnienia do kierowania, czyli czy ma wydane prawo jazdy, a nie czy zostało zatrzymane przez starostę.paja1231 pisze: 12 maja 2021, 9:29 Wysłałam wniosek do CEPiK o udzielenie informacji, czy dłużnik posiada prawo jazdy. W odpowiedzi uzyskałam, że posiada. Po wysłaniu do Starostwa okazało się, że miał już zatrzymane, a na tej informacji z CEPiK nie było o tym wzmianki.
Teraz dostałam odpowiedź o innym dłużniku i również napisane, że posiada, a nieoficjalnie wiem, że w 2015 roku miał zatrzymane.
Czy trzeba jakoś doprecyzować ten wniosek do CEPiK, czy sami powinni poinformować, że dłużnik ma już zatrzymane prawo jazdy?
I jak teraz sprawdzić tego drugiego dłużnika żebym miała to na piśmie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: CEPiK niepełne dane
Pani ze starostwa po umorzeniu postępowania wobec poprzedniego dłużnika dzwoniła i pytała, czy na drugiej stronie nie ma informacji o tym, że dłużnik ma zatrzymane prawo jazdy. Mówiła, że powinno być, stąd moje pytanie na grupie
Oprócz CEPiK niepełne dane - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
skończył sie okres zasiłkowy, inny organ właściwy
Czy nikt nie wie co zrobić?
dłuznik i dwie wierzycielki
jaka sentencja decyzji zł za zł
Umorzenie zaległości
dłużnik chce za dużo wiedzieć - pomóżcie
BIG API
Dłużnik chce wykaz wpłat.
dłużnik alimentacyjny
Pytanie dot. FA i dłużnika
Zmiana składu rodziny a zł za zł
Żak Liceum ogólnoksztalcące dla dorosłych