chory Kraj ta nasza Polska - Dodatek 250zł

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 sie 2012, 16:17

Nam że musimy charować to mamy dodatek 250,00 brutto od 7 lat a nierobom za nierobienie nic płaci się świadczenie 520,00 i jeszcze chodzą i pytają się czy od listopada będzie podwyżka
~lilka

Napisano: 02 sie 2012, 16:44

Tak bywa :( i do tego składki wszystkie maja opłacane
~..becia

Napisano: 09 sie 2012, 22:35

A z kąd to przekonanie \"nierobom za nierobienie nic\"?To może warto bliżej się przyjrzeć się co naprawdę robią osoby pobierające świadczenie pielęgnacyjne?Ja pobieram od 10 lat i z tęsknotą wspominam czasy gdy mogłam pracować.Miałam dobrze płatną pracę, przyjaciół,męża, urlopy spędzałam w ciekawych miejscach...Teraz mam ciężko chore dziecko i 520 zł świadczenia.Faktycznie jest czego zazdrościć!Może się zamienimy?

i wypadałoby nad ortografią popracować pani ~lilka.Pisze się HAROWAĆ
~rademachera

Napisano: 10 sie 2012, 13:56

sory my nie mówimy o dzieciach tylko o dziadkach i babkach ,które są na chodzie i jeszcze sprawni ale że mają po te 70 i więcej to dostają znaczny stopień niepełnosprawności a córka ,syn lub wnuczek nie pracowali całe życie i pobierają na nich świadczenie,ponieważ chory kraj ta nasza Polska i te nasze ustawy
~lilka

Napisano: 10 sie 2012, 14:21

Racja.Uważam że pracownicy socjalni powinni otrzymać odpowiednie narzędzia (ustawa) do weryfikacji takich przypadków.To ogromna dziura, którą wyciekają pieniądze.
No i jest to bardzo krzywdzące dla grupy faktycznych opiekunów ON.
~rademachera

Napisano: 21 paź 2012, 20:59

ja pracuję 20 lat w tym fachu i zarabiam mniej niż, niektóre rodziny otrzymują co miesięcznie zasiłek okresowy ok. 1800 zł!!! Do tego świadczenia rodzinne, świadczenia pielęgnacyjne, z funduszu alimentacyjnego, posiłki dla dzieci, stypendia szkolne itp.
W tym roku moja zaplanowana podwyżka inflacyjna poszła w piz.u na zasiłki! a o dodatku 250 zł można również zapomnieć bo brak środków więc zarobię jakieś 1500 zł! PARANOJA!!!
~kryzys?

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x