ciekawostka na temat 64 KPA - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 28 paź 2015, 10:56

może komuś się przyda lektura tego artykułu na temat braków we wniosku
https://www.prawosocjalne.pl/print/artic ... cia-brakow

Właśnie mam teraz mały dylemat co pół roku powtarza mi się bardzo roszczeniowy klient rzuca wniosek na biurko jak psu i wychodzi Teraz rzucił zamiast tabelki z kWh rzucił kwitek opłaty ...... i powiedział że nic innego nie dostał a więc poprosiłem żeby napisał że nie posiada rozliczenia za ostatni okres obrachunkowy.... napisał ale wiem że jak mu nie naliczę ryczałtów to będzie dymił i chem zastawić się papirologią. Facet jest mega upierdus (nigdy nie skalał się pracą a dziewczyny z OPS straszy że ie pozwalnia albo poda do prokuratury) a więc nie mam zamiaru mu iść na rękę
Moje pytanko co wy w tym przypadku proponujecie Słucham propozycji
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 28 paź 2015, 11:42

małe ww - Adaś - skąd Ty wyciągasz takie smaczki? :lol: jesteś najbardziej aktywnym kumplem na tym portalu, dzięki.
A odpowiadając na pytanie - ja bym się posłużyła Manjurą, napisał Ci, że nie posiada rozliczenia na oświadczeniu, pod odpowiedzialnością karną. Czasami niestety nie mamy jak ugryźć temat... pozdrawiam Cię ciepło.
tekla

Napisano: 28 paź 2015, 12:36

trzeba se jakoś radzić powiedział górol zawiązując but dżdżownicą ....... a więc i ja użyje 64 kpa ale pod spodem wyjaśnię temat że jak tego nie dostarczy to mu ryczałtu nie wyliczę :lol:
a tak nawiasem to mi pkt 11 wniosku zostawił pusty i nie wliczył składki zdrowotnej a więc mam podstawę ....... dobra kończę bo mi glizda ucieknie :lol:
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 paź 2015, 13:43

słuchaj sam brak faktury nie daje możliwości nie naliczenia ryczałtu skoro przedstawił Ci odcinki opłat i napisał oświadczenie w którym powinien napisać czy ma taryfę nocną czy dzienną , chyba że wcześniej korzystał i masz możliwość zerknąć w poprzednie dokumenty, my przyjmujemy cenę obowiązującą w mieście ale to dotyczy tylko PGE bo do wyliczenia ceny 1 kWh z innych firm musimy mieć dokumenty
zek1

Napisano: 28 paź 2015, 14:07

dawno temu również brałem cenę obowiązującą w mieście sporządzałem notatkę lub miałem papier z posterunku energetycznego i przechodziło ale pewnego ładnego dnia RIO wpadło w rabarbar i oberwało mi się jak kozie za obierki w protokole mi wpisali ze nieprawidłowo naliczam ryczałt bo mam brać rachunek za ostatni okres rozliczeniowego danego odbiorcy i kwita !!!!!!! SKO również stoi na takim stanowisku ...... a gość jest taki że od składa wniosek a jak to jest mi potrzebne to ja mam szukać a nie on ....
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 paź 2015, 15:42

skoro z tej informacji co podałeś prawo socjalne wynika, że nie dołączenie odpowiedniej dokumentacji o dochodach nie jest błędem formalnym

wystąp pismem na podstawie art. 50kpa w związku ze złożonym wnioskiem o dod.miesz. do dostarczenie umowy i faktury za ostatni okres rozliczeniowy potwierdzającej jaka firma jest dostawcą energii (ponieważ w zależności od dostawy ceny 1 kWh są bardzo zróżnicowane) do Pana lokalu w terminie 7 dni itd
W związku z powyższym wniosek o o przyznanie dodatku mieszkaniowego złożony w dniu ........... zostanie rozpatrzony po dostarczeniu przez Pana ww dokumentów

albo coś w tym stylu
zek1

Napisano: 28 paź 2015, 22:14

Prawie zgadzam się.
Poprosić o
dostarczenie faktury za energię wraz z rozliczeniem w terminie ... * , zaś w przeciwnym wypadku (zastrzec !) nie zostanie naliczony ryczałt na opał.
* Termin najlepiej te 7 dni, choć dopuszczam też inne.
Nie zgadzam się z warunkiem zek1, by rozpatrzenie nastąpiło po dostarczeniu dokumentów, bowiem należy być gotowym na rozpatrzenie bez nich.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 02 lis 2015, 14:22

ty taki "stary" wyjadacz i nie umiesz sobie poradzić....no nie wierzę.
ja jeżeli brakuje mi czegokolwiek do wniosku wzywam do uzupełniania braków z informacją że nie uzupełnienie w terminie 7 dni - wniosek pozostaje bez rozpatrzenia. nie uzupełnia wniosek do akt i z głowy - i nie ma decyzji i nie ma od czego się odwołać hihihi
kss

Napisano: 02 lis 2015, 20:46

Stary wyjadacz może sobie czasem pokombinować, tak czy inaczej, ale skoro czytają nas mniej starzy, to muszę przestrzec: nie róbcie tak. Nie każdy brak pozwala na takie ultimatum, brak faktury na pewno nie, nie można odłożyć wniosku z tego powodu i urzędnik nie ma prawa tak się zachować. Ponadto od innych wyjadaczy wnioskodawca łatwo się dowie jak wywalczyć swoje.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 03 lis 2015, 9:37

a ja tak robię i robić będę - bo nie zamierzam się przejmować co niektórymi ludźmi - bo nami się nikt nie przejmuje!!!!!

oczywiście nie stosuje tego u wszystkich, tylko którzy zasłużyli - i PCW nie mów mi o etyce i sprawiedliwości - bo jej nie ma i nie będzie!!
:D :D :D :D :D :D
kss

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x