cieszycie się? :) - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 06 maja 2015, 11:59

kiedyś czytałam coś że chcą planują zrobić tak że to my sami będziemy mogli sobie ściągać zaświadczenia ze skarbówek pup zus itp ewentualnie klient przez neta będzie mógł sobie załatwić takie zaświadczenia
czytałam to dawno ale widzę że powoli chyba do tego dążą
asiak

Napisano: 06 maja 2015, 14:11

gdzie znajdę tą ustawę
ada!!

Napisano: 06 maja 2015, 14:14

Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 06 maja 2015, 20:37

Zofia pisze:To chyba na wypadek, gdyby system informatyczny nie działał :).
Żartujesz? To dlatego, że on na 100% nie będzie działał. Pewnie ogarną temat po dwóch latach, bo jak zwykle zrobią przetarg bez innych kryteriów i wygra najniższa cena, albo tradycyjnie Sygnity i wszystko jebnie kilka godzin po premierze, jak CAS, tylko tego pewnie tak szybko nie podniosą. Więc pisma, pisma, papierki, koperty, pisma, papierki, koperty, a ludzie już będą po całości laskę wykładać, imię nazwisko i jeb! pusty wniosek na biurko. I się martw urzędniczyno, ja porządny obywatel od dwóch pokoleń żyjący na koszt innych obywateli nie mam żadnych obowiązków, Ty masz robić za mnie wszystko. Najniższa krajowa? Haha - sam se za tyle pracuj, ja wyciągnę łatwo porównywalną kasę tylko składając odpowiednie wnioski - a teraz nawet nic nie muszę do nich dołączać. Poza tym przecież wiadomo, że wszyscy nasi klienci mają szerokopasmowy internet w domu, takie rzeczy już są w standardzie, nawet poniżej progu biedy, w końcu nawet jak prądu nie ma, to przecież w laptopach baterie są! druga Irlandia jej mać gamratka.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 8:38

Nasi klienci to już od dawna chcą dostawać zasiłek tylko za to, że mają dzieci, a te papiery wszystkie - to tylko my im kłody pod nogi rzucamy. A najlepsze jest to, że jak my sobie już te zaświadczenia pobierzemy z US, to się okaże, że to już nieważne, bo utrata, uzysk, umowa zlecenie i w ogóle to "jestem od wczoraj bezrobotny". Wymyślają "unowocześnienia" zamiast upraszczać procedury.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 07 maja 2015, 8:51

Zofia-->te unowoczesnienia wlasnie maja uprosic... ktos tam pisze ze osoby bedą mogly przez internet zaswiadczenia o dochodach pobrac... juz moga jezeli tylko epuap maja... widze ze odzywaja sie tu osoby starsze albo ok 35-40 gdzie pojawiaja sie obawy przed nowym programem (bo trzeba sie bedzie czegos z poczatku nauczyc) jakos ogarnac jakos sobie na nowo prace poukladac ze moze zaraz z rana laczenie z urzedami a nie kawusia na spokojnie i przegladanie forum... jestem jak najbardziej za informatyzacja...
Gość

Napisano: 07 maja 2015, 8:52

ale bedzie zaraz lawina komentarzy uuuuuuuuuuuuuuuuu
Gość

Napisano: 07 maja 2015, 8:55

To nawet nie tak - zasiłek rodzinny powinien być dla pracujących, ewentualnie zatrudnionych w okresie ostatnich 12m-cy przynajmniej przez pół roku, obecnie poszukujących pracy. Dla nierobów pomoc społeczna, ale z kontraktami socjalnymi dzięki którym przez 12 m-cy się ogarną i zaczną pracować. Świadczenia rodzinne powinny być przywilejem dla odprowadzających podatki - wtedy byłaby motywacja żeby podjąć prace chociażby za najniższą lub aktywnie jej poszukiwać. I wtedy może być elektroniczny wniosek i uproszczone procedury. W tej chwili pompujemy kasę i promujemy nieróbstwo, a jak dojdzie rodzicielski to przecież już w ogóle się nie będzie opłacało pracować - a brak konieczności wypisania oświadczeń tylko bardziej naszych klientów rozbestwi i pogłębi postawę roszczeniową.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 9:00

Nie kiełbasa wyborcza, tylko informatyczne lody. Gruba kasa pójdzie na kolejny system informatyczny i wiadomo od początku że nie będzie to działało jak potrzeba. Nie będzie działało jak potrzeba, bo nie istnieje na świecie na dzień dzisiejszy ani jedna firma, która mogłaby taki system opracować-przez nasze zepsute prawo. Nasze prawo jest tak spaprane, że jego twórcy już dawno się w nim zagubili. Żaden informatyk naszego prawa nie jest w stanie zrozumieć, a co dopiero zrobić program do jego obsługi.

Zofia - zasiłek powinien być dla każdego dziecka bez łaski, bo każde ma jednakowy żołądek, albo nie powinno być w ogóle zasiłków, tylko niech by Ci oddali to co ci na poczet tych zasiłków z pensji zabierają. Na system ten niedziałający z założenia system informatyczny też pójdzie gruba kasa. Pytanie, - kto ją wyłoży?
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 9:01

Iks - masz ulgę podatkową dla pracujących. Równoważna jest z zasiłkami.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x