co dalej z prac. soc. zatrudnionymi w ramach EFS?? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 maja 2014, 20:36

Witam, jestem zatrudniona na etacie od 5 lat w ramach projektu EFS w GOPSIE, który trwa u nas do czerwca 2015 roku. Nie mogę uzyskać odpowiedzi od szefowej co dalej będzie w moją umową jak projekt już się zakończy. Czy macie jakieś informacje co będzie dalej z tymi pracownikami? przedłużenie umowy, nowy projekt, umowa zlecenie czy może wypowiedzenie??
ines

Napisano: 29 maja 2014, 21:53

Nikt tego nie wie - myślę,że kierownicy też nie wiedzą. Wszystko zależy od "góry" i kasy
zzzzzz

Napisano: 30 maja 2014, 12:44

będzie kasa - będzie praca.
brak kasy - zwolnienie.

Jestem w identycznej sytuacji i podejrzewam że jeśli nie będzie nadal projektów z EFS to większość pracowników (w tym ja) zostanie zwolnionych.
Kulcia

Napisano: 30 maja 2014, 13:39

a czy projekty nie maja być do 2020 r. ? wasza sytuacja zależny czy jest u was wymagana liczba pracowników socjalnych zgodnie z ustawą czyli 1 na 2 tys. mieszkańców a docelowo 1 pracownik na 50 osób lub rodzin korzystających z pomocy
aaatt

Napisano: 30 maja 2014, 14:53

Owszem nowy okres programowania trwa do 2020, ale prace nad szczegółami realizacji dopiero trwają. Jedno jest pewne, przynajmniej w łódzkim, ze nie będzie tego typu projektów systemowych jak obecnie. Mamy informacje z WUP, ze nie będzie finansowania pracowników z EFS. Jeśli zaś chodzi o wymóg zatrudnienia odpowiedniej liczby pracowników to biedna gmina nie wytrzaśnie teraz pieniędzy, żeby płacić za dodatkowych pracowników, a u nas z EFS jest zatrudnionych kilku. Na rok to ogromna kasa na wynagrodzenia...a do tego jeszcze pracownicy, którzy są na innych stanowiskach niż pracownicy socjalni, a również zatrudnieni w ramach projektu, jak np ja i tu dopiero jest problem...
I-aaa.

Napisano: 30 maja 2014, 15:44

jak ktoś pracuje 5 lat to chyba ma umowę na stałe, nie? czy nie? jakie macie umowy?
Dora1

Napisano: 30 maja 2014, 18:00

Umowa na czas trwania projektu
zzzzz

Napisano: 30 maja 2014, 20:11

Kierownik wie tyle - instytucja pośrednicząca II stopnia nie wie jak to będzie wyglądać w przyszłym roku. WUP, ani Urząd Marszałkowski nie wie nic, albo nic nie powie. Ciesz się, że do czerwca masz umowę, ponieważ niektórym projekty kończą się w grudniu 2014r. i mogą przedłużyć co prawda, ale oszczędności, a tych nie zawsze jest na tyle.
teddy

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x