Za jaki okres przyjmujemy dochód do dodatku mieszkaniowego? Tak jak w świadczeniach rodzinnych za rok poprzedni czy za rok obecny za 3 miesiące wstecz tak jak do tej pory . nigdzie nie widzę zapisu za jaki to ma być okres.
Dochód będzie się brać za trzy miesiące wstecz. Po prostu definicja dochodu będzie tożsama z ustawą o świadczeniach rodzinnych.
Czyli osoby żyjące tylko ze świadczeń z pomocy społecznej będą miały dochód zerowy i niebotyczne dodatki mieszkaniowe? Czyli pracujący, wykazujący dochody, będą jeszcze bardziej poszkodowani. Brawo ustawodawcy! Nie opłaca się pracować.
Moim zdaniem alimenty tak.
A jak będzie z dochodem z ziemi i ryczałt?. Nakaz płatniczy będą musieli przynieść za 2019 rok czy jak ? A ryczał ? Zaświadczenie z urzędu za 3 miesiące wstecz a obwieszczenie o ryczałcie obowiązujące jest nadal za 2019 , jak wy to widzicie, ktoś może mi to wytłumaczyć?
ja mam propozycje by ktoś kto jest bardziej kumaty w definicji dochodu wypisał nam po kolej tak po polsku co teraz będziemy brać pod uwagę odnośnie dochodu. Mam na myśli to byśmy mogli zrobić sobie w teczkę taką ściągę nie jak w ustawie tylko tak jak w rzeczywistości bywa. co wy na to ktoś chętny?