co ma teraz zrobić - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 wrz 2014, 14:53

Witam
Prosze o porade otóż pod koniec sierpnia składałam podanie w ops o zasiłek okresowy i celowy .
Wywiad przeprowadzono we wrześniu
Dzisiaj otrzymałam decyzje kurierem przyznano mi zasiłek okresowy tylko za sierpień płatny 29.09 a co z wrzesniowym zasiłkiem czy moge sie odwołac zanim wezmę pieniądze ? czy jutro składać podanie o kresowy za wrzesień
prosze o pomoc
klientka

Napisano: 22 wrz 2014, 15:12

a co zrobiłas przez te dwa miesiące zeby zmienic swoja sytuację????
lolka 27

Napisano: 22 wrz 2014, 15:16

lolka 27 pisze:a co zrobiłas przez te dwa miesiące zeby zmienic swoja sytuację????
lolka 27 pisze:a co zrobiłas przez te dwa miesiące zeby zmienic swoja sytuację????
a co ty zrobiłaś żeby zmienić swoje podejscie do ludzi i nauczyć sie empatii w stosunku do osób potrzebujących ?
klientka

Napisano: 22 wrz 2014, 15:28

lolka 27 pisze:a co zrobiłas przez te dwa miesiące zeby zmienić swoja sytuację????
lolka27 może czas żebyś zmieniła prace?
widziśz ty też możesz coś u siebie zmienić :)
betti

Napisano: 23 wrz 2014, 9:41

jeżeli dostałaś zasiłek okresowy za sierpień to możesz złożyć podanie o okresowy także we wrześniu
xxy

Napisano: 23 wrz 2014, 12:03

Czy pytanie -
lolka 27 pisze:
a co zrobiłas przez te dwa miesiące zeby zmienić swoja sytuację????

jest niewłaściwe?
rozumiem je - czy zmieniła się sytuacja materialna w rodzinie, czy rodzina spełniła jakieś uzgodnienia z ośrodkiem, czy niezarejestrowany członek rodziny zarejestrował się w PUP, poszukuje pracy i inne ....

Praca socjalna to nie zasiłek lecz pomoc w usamodzielnieniu i pytanie jest właściwe by móc dać odpowiedz.
Właściwą odpowiedz zna ośrodek przyznający pomoc ( przeprowadzał wywiad, zna sytuację rodziny).
Gość

Napisano: 23 wrz 2014, 12:49

dziękuję -gość nareszcie ktoś merytorycznie przygotowany do dyskusji
lolka 27

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x