zasilek okresowy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 wrz 2014, 10:34

Witam dzis odebrasłam decyzje okresowa na dwa miesiace i mam takie oto pytanie czy teraz moge rowniez zlozyc na celówke ptyam poniweaz gdy rozmawialam z pania ktora przychodz na wywiad nie kazala mi nic skladac tylko na okresowy a chciałam jeszcze na zywnosc dla siebie i dla dzieci(i to jej mowilam) poniewaz jestem osoba bezrobotna dzieci zaczely nie dawno szkole i z tego co wiem maja tylko jeden posilek wiec rozmawiajac z pracownikiem mops mowie ze nie chce zeby za obiady mi placili w szkole tylko ze jak dostane od nich pomoc w zakresie dozywiania to oplace im w szkole i zostanie mi zeby im jeszcze sniadanie kupic lub ewentualnie zrobic im w domu ale na dozywianie nic nie dostałam i teraz wlasnie nie wiem bo dostałam 200 zł okresowego ale nic wiecej mi nie dali a dawałam jeszcze rachunek za prad i faktury za remont pieca bo musielismy wymienic

i teraz moje pytanie tak w skrucie
1 czy moge złożyć w tym miesiącu na celowy
2czy przysługuje mi pomoc w formie dożywiania i jaka jest to mniej wiecej kwota
3czy jezeli sama bede oplacac obiady w szkole to bede mogla kozystac z dozywiania z mops
4 czy te 200 zł co dostałam mam z przeznaczeniem na prad
5 czy w takiej sytuacji nie powinnam jeszcze dostac jednej decyzji
misia6666

Napisano: 22 wrz 2014, 12:22

Potrzeby rodziny powinny być uwzględnione jeżeli mieszczą sie w możliwościach OPS. W związku z tym, że ciągle brakuje środków /tak jest u nas/ to przyznajemy albo z. okresowy, albo z. celowy. Jeśli chodzi o pomoc w zakresie dożywiania to są w pierwszej kolejności posiłki, jeśli nie ma możliwości ich zorganizowania to może to być pomoc finansowa na zakup posiłku. W Pani przypadku należy przyznać obiady w szkole. Przyznany Pani zasiłek okresowy winna Pani przeznaczyć na potrzeby rodziny np. na żywność, opłatę energii. Moim zdaniem raczej trudno oczekiwać od pomocy społecznej zabezpieczenia wszystkich potrzeb rodziny, a jedynie wsparcia w rozwiązywaniu trudnej sytuacji.
celesta

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x