co mam zrobic - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 sty 2017, 12:41

sytuacja wygląda tak. za usługi dystrybucyjne odpowiada PGE ( jest faktura i załącznik do faktury). i ma tez prąd na tzw. kartę. wnioskodawca ma dowody tylko wpłaty. dzwonie do nich zeby ustalic cene 1kWh - niestety nie mogą mi udzielic informacji. napisałam wniosek o udostepnienie danych. dobrze zrobiłam?
Gość

Napisano: 02 sty 2017, 13:18

Jesli osoba ma prad na karte i opłaca to ma dowód zapłaty a PGE na żadanie tej osoby ma obowiazek wystawic fakture zapłaty (u mnie tak to działa)i wtedy wyliczamy z faktury. nie dzwonimy do PGE a na pewno nie wystepujemy z wnioskeim o udostępnienie danych.
zuzenka

Napisano: 02 sty 2017, 13:34

ok. fakture z PGE mam. dowody wpłaty od sprzedawcy mam, ale tylko dowody. a na jakiej podstawie mam wyliczyć cenę 1kwh od sprzedawcy? bo od dystrybutora da sie wyliczyc na podstawie faktury z PGE
Gość

Napisano: 02 sty 2017, 14:09

prosze o porady...
Gość

Napisano: 02 sty 2017, 19:35

zuzenka pisze: PGE na żadanie tej osoby ma obowiazek wystawic fakture zapłaty
Uściślę. Nie tylko PGE, ale inni też mają obowiązek przedstawić fakturę (prawie wszyscy sprzedający, dla uproszczenia pomińmy wyjątki). I nie mówmy o „fakturze zapłaty”, bo takie pojęcie chyba nie istnieje, zaś związek faktury i zapłaty jest nieco inny.

W takim przypadku jak tu mogę się zgodzić, by załatwić sprawę bez tej drugiej faktury. Wszak przepisie nie występuje faktura, lecz „rachunek”, a taki, można rzec, już jest.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x