witam serdecznie!!
mam pewną wątpliwość a mianowicie 02.03.2017 roku wpłynęła do mnie informacja od zarządcy o zaległościach w opłatach, z tej informacji wynika iż na dzień 27.02.2017 Pan Jarosław zalega dwa miesiące z opłatami ALE miał przyznany dodatek mieszkaniowy do 28.02.2017 roku, wszcząłem postępowanie Pan Jarosław je odebrał ale nie stawił się i nie wyjaśnił okoliczności i czy w związku z tym wydać mu decyzje wstrzymującą wypłatę DM i wysłać prośbę do zarządcy o zwrot za luty ??
co mam zrobić ??
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Re: co mam zrobić ??
Moim skromnym zdaniem zawieszenie dodatku robisz od marca.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
zawieszenie od MARCA? ale dodatek był przyznany decyzją do 28 lutego 2017 r
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Acha, rzeczywiście. Przepraszam.
Takiej sytuacji jeszcze nie miałam. Wobec czego chętnie poczytam wypowiedzi innych na ten temat.
Takiej sytuacji jeszcze nie miałam. Wobec czego chętnie poczytam wypowiedzi innych na ten temat.
-
- VIP
- Zajmuję się:
Moim zdaniem najtrudniejszym problemem jest tamto wszczęcie postępowania. Ono było całkiem niepotrzebne, a teraz nie wiadomo co z nim zrobić. Chyba tylko zapomnieć.
Dodatek na pewno już przekazany, więc nie ma co wstrzymywać, absolutnie.
Jednocześnie od zarządcy nie można się domagać zwrotu, bo po pierwsze byłoby to bezpodstawne, a po drugie, celem dodatku jest w zasadzie wsparcie zarządców w tego rodzaju trudnych sytuacjach, a nie żeby ich karać za cudze winy. Cel całkiem zapomniany.
Dodatek na pewno już przekazany, więc nie ma co wstrzymywać, absolutnie.
Jednocześnie od zarządcy nie można się domagać zwrotu, bo po pierwsze byłoby to bezpodstawne, a po drugie, celem dodatku jest w zasadzie wsparcie zarządców w tego rodzaju trudnych sytuacjach, a nie żeby ich karać za cudze winy. Cel całkiem zapomniany.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Chwilę mi to zajęło, ale doszłam do podobnych wniosków, a mianowicie takich, że to wszczęcie trochę sprawę skomplikowało. Wnioskodawca, zwany tutaj Jarosławem
, ostatnią kwotę dodatku "otrzymał" 10 lutego i niejako tego dnia historia się kończy, a przynajmniej powinna. Zarządca chciał chyba trochę zdyscyplinować wnioskodawcę, ale nie zrobił tego z wyczuciem czasu. Zresztą... dwumiesięczne zadłużenie, o którym mowa, dotyczy jakich miesięcy? Stycznia i lutego? Wtedy dodatek potencjalnie trzeba byłoby wstrzymać od marca - a wtedy już dodatku nie było.

Oprócz co mam zrobić ?? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wzór decyzji
Problemowy zarządca.
Faktura PGNiG - wydatek czy ryczałt? Proszę o opinie
Problem z wyliczeniem dodatku
Wypłata dodatku mieszkaniowego.
kontrakt socjalny
dodatek pielęgnacyjny
po staremi u po nowemu - sprawdzcie
DM i DE program komp
wydatki w przeliczeniu na 1 mc
Piec tzw. "angielka" :)