Co naprawdę powiedział Prezydent RP - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 wrz 2015, 13:35

Przemysł pogardy został rozkręcony na dobre. Zootechnik Monika Olejnik już zapomniała, jak po śmierci L. Kaczyńskiego musiała przekradać się ulicami stolicy żeby jej nie zlinczowali. Ale czego spodziewać się po resoertowych dzieciach? Na pewno niczego dobrego.

"Jeden jest tylko pomysł, wyższy poziom życia w Polsce. Stopniowa naprawa polskiej gospodarki. To jest tak, ja dzisiaj nikomu tu nie powiem: pakuj się i wracaj. Bo pytanie jest następujące: czy jest więcej miejsc pracy w jego miejscowości, czy szanse są większe, czy łatwiej dziś prowadzić tam działalność gospodarczą, czy obciążenia są mniejsza, albo przynajmniej łatwiejsze do zniesienia? Ja takich zmian na razie nie widzę. W związku z powyższym to jest kwestia przyszłości. To jest kwestia budowania

Dziś mamy jeszcze inny problem. Ten rozwój na papierze jest, w statystykach ten rozwój jest. Ktoś powie PKB wzrasta, oczywiście. Tylko, że niestety jeśli spojrzymy na statystyki, to widzimy, że postępuje rozwarstwienie społeczne. I tu jest największy problem, to musi zostać zatrzymane. W Polsce znika to co zaczęło się wytwarzać po 89 roku po wojnie, a mianowicie klasa średnia. Ludzie ubożeją. Duża część społeczeństwa zubożała na przestrzeni ostatnich lat. To jest proces, który musi zostać zatrzymany i odwrócony.

Wielkim zadaniem jakie ja sobie dziś stawiam jest stworzenie w Polsce możliwości powrotu. To dziś trzeba pilnować, bty nasze dzieci rodzące się tutaj wychowywały się w naszej tradycji, także w szkołach.

Ja nie mam odwagi powiedzieć tutaj: wracajcie do kraju. Nie mam odwagi tego powiedzieć, ponieważ powtarzam jeszcze raz jest cały szereg działań, które spowodują, że ludzie wrócą i nie będą rozczarowani. I nie powiedzą: „ten człowiek powiedział nam nieprawdę, okłamał nas, naciągnął."
precz z nienawiścią

Napisano: 15 wrz 2015, 13:45

Jak zauważył prezydent, ci, którzy wyjechali, nie zrobili tego bo "chcieli opuścić swoją ojczyznę". - Wyjechaliście dlatego, że nie mieliście w naszym kraju w Polsce warunków do tego, żeby się rozwijać, żeby znaleźć pracę, czy żeby znaleźć pracę, która jest w godny sposób płatna, żeby można było zrealizować swoje ambicje życiowe, oczekiwania, czy na godnym poziomie utrzymać rodzinę – powiedział prezydent Andrzej Duda. - Wierzę w to, że w naszym kraju taka zmiana jest możliwa. Po raz kolejny powtarzam, że będę czynił wszystko, jako prezydent, aby takie dobre zmiany nastąpiły – stwierdził, dodając, że zadaniem rządzących w Polsce jest, aby podobne warunki pracy stworzyć w naszym kraju.

Słowa te wywołały oburzenie dziennikarzy bliskich Platformie Obywatelskiej. Monika Olejnik nawet z tej okazji na swoim Facebooku opublikowała twarz Andrzeja Dudy doklejoną do zdjęcia Andersa Breivika.
cytat

Napisano: 15 wrz 2015, 14:11

Genialne posty pod bezczelną i chamską wypowiedzią kłamczyni smoleńskiej:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ewa-kopa ... zla/kqklrb
z netu

Napisano: 15 wrz 2015, 19:21

- Prezydent ma rację. Taka jest prawda. Jesteśmy tam na stałe czy bywamy (jak ja) sezonowo - wcale nie z własnego widzimisię. To chore podatki, brak pracy, nadpobudliwe urzędasy i złodzieje u władzy - to oni nas tam wygnali! I wciąż większość z nas nie ma do czego wracać! Nie zmieni się to z dnia na dzień. Kopaczowa może się denerwować, że jej się ten cały pic propagandowy rozkleja - mówi z kolei Krzysztof Jabłoński, który pracuje sezonowo w Wielkiej Brytanii.

Emigranci docenili prawdomówność Andrzeja Dudy. - W końcu mamy głowę państwa, której możemy zaufać. Jego słowa są szczere. To jest oznaka szacunku dla swojego narodu - podkreśla w rozmowie z naszym portalem studiująca w Londynie Zuzanna Przybył. - Jeśli pani premier wsłuchałaby się w całość przemówienia, a nie skupiała na prowadzeniu zajadłej gry partyjnej, usłyszałaby, że prezydent mówił o przyszłości, o tym jak zachęcić inwestorów, jak poprawić sytuację w Polsce - podkreśla Przybył.

Młodzi, którzy wyjechali za chlebem na Wyspy, przypominają także niespełnione obietnice rządu Platformy Obywatelskiej. - Strach pomyśleć, co mogłoby się wydarzyć w kraju, gdyby emigranci posłuchali propagandowej zachęty do powrotu pana Tuska i jego partii, w której jest np. pani Fabisiak, wciąż zaklinająca rzeczywistość i twierdząca, że pielęgniarki zarabiają w Polsce tyle samo co w Wielkiej Brytanii - przypomina Małgorzata Wójcik, matka dwójki dzieci mieszkająca na stałe w Belfaście. - Ewa Kopacz nie kocha Polski, jak to dzisiaj podkreślała. Jej decyzje odnośnie ogromnych odpraw ministerialnych, brak reakcji na aferę taśmową, wyprzedaż majątku narodowego Polaków, strajki, kolejki do lekarzy mówią same za siebie. Pani premier nie zdała egzaminu jako premier, reprezentuje tylko interesy swojej partii politycznej - podkreśla Wójcik.
no właśnie

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x