co robicie z dawno nieodebranymi decyzjami na rodzinne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 23 maja 2017, 13:18

hej jak ludzie nie odbierają długo decyzji to co potem z nimi robicie bo nie wyśle teraz decyzji która była wydana w listopadzie 2016
zniesmaczona35
Podinspektor
Od: 23 maja 2017, 9:29
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 23 maja 2017, 13:24

U mnie jest podobnie mam kategoryczny zakaz wysyłania decyzji związanych z nowym okresem zasiłkowym na wszelkie świadczenia.
Ten rok jest gorszy bo mam jeszcze stertę decyzji nieodebranych mimo mojego dzwonienia do stron. Bo np. w latach poprzednich zazwyczaj ostatnie decyzje odbierane były w styczniu/lutym a teraz mam końcówkę maja...

Na powyższe jeśli będę miał czas to zastosuje to, że najzwyczajniej w świecie nie dam list i przelewów tych osób do banku aż będą się upominać i jak odbiorą to wtedy wypłacę. No ewentualnie jeśli nie da to nic to ostatecznie będę wypłacał ostatniego dnia miesiąca.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 23 maja 2017, 13:30

tak na marginesie - wiecie,ze decyzja wiaze organ dopiero od momentu jej odebrania przez strone ? czyli dopoki strona nie odebrala decyzji - to jej wlasciwie nie ma i wszytsko co wyplaciliscie to wyplaciliscie bezprawnie ?:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2017, 13:38

@ kb, wiem ale co z tego, że wiem? Lata pracy uświadomiły mnie, że nie mam szans w konflikcie o byłe co gdzie nawet mam rację. Były przypadki, że urwałem kilka razy za wysłane wszczęcia do miejscowości tej samej co mój GOPS...
Więc robię jak każą...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 23 maja 2017, 13:58

szyba.
Bardzo upierdliwe sądy się tylko o to burzą
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2017, 14:01

Ja kilka razy zadzwoniłam z pytaniem dlaczego nie odebrana decyzja, że nie wyplacę świadczeń ... poskutkowało.
A w kilku sprawach ... okazało się ,że ludzie po prostu nie mieszkają na moim terenie....
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 23 maja 2017, 14:04

U mnie na szczęście twardo, nieodebrana decyzja to kasiorki niet ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 23 maja 2017, 14:17

no heiland nic nic :) ale swiat sie zmienil a niektorzy szefowie nie:D klient nie musi do nas biegac po decyzje, organ ma obowiazek ja stronie dostarczyc , a ze klienci coraz bardziej swiadomi, to dziwie sie, ze ciagle te decyzje nieodebrane (mam wrazenie,ze jednak tylko w OPSach, nie w urzedach gmin) a mimo to reaalizowane zalegaja po katach...u nas tez czasami troche ich lezy,ale tylko te, gdzie klient wyraza zgode,ze po nia przyjdzie a potem dlugo nie przychodzi:) ale jak w koncu przyjdzie to date odbioru wpisuje spzred pierwszej wyplaty...ale zaczynam i tym godzacym sie na osobisty odbior wysylac decyzje ,zeby szefostwo przyzwyczajalo sie powoli do wydakow coraz wiekszych wiekszych na korespondencje:D i umialo zaplanowac na przyszly rok w budzecie odpowiednia kwote na to ;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2017, 14:18

a ja mam pełne segregatory z nieodebranymi decyzjami
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2017, 14:19

Korowiow pisze:U mnie na szczęście twardo, nieodebrana decyzja to kasiorki niet ;)
- nawet jesli wniosek zlozony pzred 10-tym i ustalenie prawa i wyplata ma nastapic do konca miesiaca ?:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x