co robicie z dawno nieodebranymi decyzjami na rodzinne
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
co robicie z dawno nieodebranymi decyzjami na rodzinne
hej jak ludzie nie odbierają długo decyzji to co potem z nimi robicie bo nie wyśle teraz decyzji która była wydana w listopadzie 2016
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: co robicie z dawno nieodebranymi decyzjami na rodzinne
U mnie jest podobnie mam kategoryczny zakaz wysyłania decyzji związanych z nowym okresem zasiłkowym na wszelkie świadczenia.
Ten rok jest gorszy bo mam jeszcze stertę decyzji nieodebranych mimo mojego dzwonienia do stron. Bo np. w latach poprzednich zazwyczaj ostatnie decyzje odbierane były w styczniu/lutym a teraz mam końcówkę maja...
Na powyższe jeśli będę miał czas to zastosuje to, że najzwyczajniej w świecie nie dam list i przelewów tych osób do banku aż będą się upominać i jak odbiorą to wtedy wypłacę. No ewentualnie jeśli nie da to nic to ostatecznie będę wypłacał ostatniego dnia miesiąca.
Ten rok jest gorszy bo mam jeszcze stertę decyzji nieodebranych mimo mojego dzwonienia do stron. Bo np. w latach poprzednich zazwyczaj ostatnie decyzje odbierane były w styczniu/lutym a teraz mam końcówkę maja...
Na powyższe jeśli będę miał czas to zastosuje to, że najzwyczajniej w świecie nie dam list i przelewów tych osób do banku aż będą się upominać i jak odbiorą to wtedy wypłacę. No ewentualnie jeśli nie da to nic to ostatecznie będę wypłacał ostatniego dnia miesiąca.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak na marginesie - wiecie,ze decyzja wiaze organ dopiero od momentu jej odebrania przez strone ? czyli dopoki strona nie odebrala decyzji - to jej wlasciwie nie ma i wszytsko co wyplaciliscie to wyplaciliscie bezprawnie ?:)
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
@ kb, wiem ale co z tego, że wiem? Lata pracy uświadomiły mnie, że nie mam szans w konflikcie o byłe co gdzie nawet mam rację. Były przypadki, że urwałem kilka razy za wysłane wszczęcia do miejscowości tej samej co mój GOPS...
Więc robię jak każą...
Więc robię jak każą...
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
szyba.
Bardzo upierdliwe sądy się tylko o to burzą
Bardzo upierdliwe sądy się tylko o to burzą
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Ja kilka razy zadzwoniłam z pytaniem dlaczego nie odebrana decyzja, że nie wyplacę świadczeń ... poskutkowało.
A w kilku sprawach ... okazało się ,że ludzie po prostu nie mieszkają na moim terenie....
A w kilku sprawach ... okazało się ,że ludzie po prostu nie mieszkają na moim terenie....
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
U mnie na szczęście twardo, nieodebrana decyzja to kasiorki niet 

- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no heiland nic nic
ale swiat sie zmienil a niektorzy szefowie nie:D klient nie musi do nas biegac po decyzje, organ ma obowiazek ja stronie dostarczyc , a ze klienci coraz bardziej swiadomi, to dziwie sie, ze ciagle te decyzje nieodebrane (mam wrazenie,ze jednak tylko w OPSach, nie w urzedach gmin) a mimo to reaalizowane zalegaja po katach...u nas tez czasami troche ich lezy,ale tylko te, gdzie klient wyraza zgode,ze po nia przyjdzie a potem dlugo nie przychodzi:) ale jak w koncu przyjdzie to date odbioru wpisuje spzred pierwszej wyplaty...ale zaczynam i tym godzacym sie na osobisty odbior wysylac decyzje ,zeby szefostwo przyzwyczajalo sie powoli do wydakow coraz wiekszych wiekszych na korespondencje:D i umialo zaplanowac na przyszly rok w budzecie odpowiednia kwote na to 

- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a ja mam pełne segregatory z nieodebranymi decyzjami
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- nawet jesli wniosek zlozony pzred 10-tym i ustalenie prawa i wyplata ma nastapic do konca miesiaca ?:)Korowiow pisze:U mnie na szczęście twardo, nieodebrana decyzja to kasiorki niet
Oprócz co robicie z dawno nieodebranymi decyzjami na rodzinne - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czy robicie wszczęcie postępowania przed wydaniem decyzji zł
Uzyskanie dochodu - dec. bez zmian
matka 17 lat/ świadczenie rodzicielskie
czy doliczyć staż z projektu unijnego
opiekun prawny
praca poza granicami kraju
zł/zł
zawieszenie dział. gosp z powodu opieki nad dzieckiem a drug
kpa zawiadomienie o wszczęciu postepowania
SZO- zgon 23 maja a do kiedy składka zdrowotna
dochod z działalności gospodarczej
Świadczenie pielęgnacyjne a szpital dla Nerwowo i Psychiczni
Dochód osiągnięty za granicą na US - pomocy!
ZDO- nienależnie pobrane
zwrot odsetek - pomocy!!!
czy wszczynać postępowanie ?