co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia???
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia???
co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia??? macie jakiś pomysł albo opinie prawną???
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia???
myślę, że to będzie zależeć od tego co było poprawiane
u nas większość miała kocioł tylko np. paliwo : drewno , a teraz mamy węgiel dopisany .... albo poprawki (do-zaznaczone) eksploatowane, zainstalowane, bo błędnie były wypełnione
te nie wiemy
myślę, że podstawą jest żeby nie było dopisane inne źródło ogrzewania np. z gazu na węglowy kocioł
u nas większość miała kocioł tylko np. paliwo : drewno , a teraz mamy węgiel dopisany .... albo poprawki (do-zaznaczone) eksploatowane, zainstalowane, bo błędnie były wypełnione
te nie wiemy

myślę, że podstawą jest żeby nie było dopisane inne źródło ogrzewania np. z gazu na węglowy kocioł
-
- Referent
no właśnie każdy tylko mówi, ja myślę, mi się wydaje... ale nie jest to jednoznaczne z tym jak ma być 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jeśli coś nie wynika jasno z ustawy, nikt nie napisze jak masz zrobić
nam już prawnik odpowiedział, że jak coś jest niejasne mamy robić odmowy i SKO niech rozstrzyga

-
- Referent
no taka opcja, też jest mi bliska... mimo, ze 80 % wniosków w mojej gminie to będą odmowy bo baza ceeb... (przemilczę). Nie bardzo wiem jak mam teraz zdecydować czy taka poprawka tak czy taka nie??madzix pisze: 19 wrz 2022, 12:49 jeśli coś nie wynika jasno z ustawy, nikt nie napisze jak masz zrobićnam już prawnik odpowiedział, że jak coś jest niejasne mamy robić odmowy i SKO niech rozstrzyga
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Ale przeciez w ustawie jest konkret. Deklaracje do 11 sierpnia, poźniejsze tylko wtedy gdy jest to nowo uruchomione zrodlo ciepla. tez chciałabym zeby interpretacja była inna, ale zapisali tak.
-
- Referent
niby tak tylko szkoda mi trochę, tych ludzi... nie każdy kombinował tylko zwyczajnie się pomylił... Ale chyba nie ma co się doszukiwać i pisac odmowy
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Dla mnie nie jest to jasne, jest zapis źródło wpisane po raz pierwszy a nie nowe źródło.kalina.malina pisze: 19 wrz 2022, 13:29 Ale przeciez w ustawie jest konkret. Deklaracje do 11 sierpnia, poźniejsze tylko wtedy gdy jest to nowo uruchomione zrodlo ciepla. tez chciałabym zeby interpretacja była inna, ale zapisali tak.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, karta dużej rodziny
- Kontakt:
a czy ci sami co dostaną odmowę ze względu na korektę po 11 sierpnia mogą złożyć na dopłatę do drewna kawałkowego? bo pierwotna deklaracja była, że opalane drewnem. ...czy zostawiamy i pomniejszamy kwotę dotacji??
Czy będziemy pracować na tym samym programie czy znowu nowy będzie??
Miał ktoś z was szkolenie Mazurkiewicza na nowe zasady, mówi coś sensownego? Podzielcie się informacjami
Czy będziemy pracować na tym samym programie czy znowu nowy będzie??
Miał ktoś z was szkolenie Mazurkiewicza na nowe zasady, mówi coś sensownego? Podzielcie się informacjami
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AR
- Kontakt:
Też mam wątpliwości odnośnie tych nowych wpisów po 11 sierpnia. Czy chodzi o całkiem nowe domy i źródła ciepła nowo uruchomione (14 dni) czy stary piec, ale wpisany pierwszy raz to też nowe żółkło ciepła? Zgłupiałam.....
Oprócz co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia??? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
PIEC BLOKÓW ZGŁOSZONY NA FORMULARZ B A NIE A
Nowa podstawa prawna do przyznania DW
rozporządzenie
Trzon/ piecokuchnia/kominek??
Kierownik w składzie rodziny
dw - sprawy zakończone
Brak info przy drugim wniosku w DW Top Team
kocioł na paliwo stałe
koszty obsługi
gdzie w ceeb jest pierwotana deklarcja?
dwa domy pod jednym adresem
zawiadomienie przed odmową