co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia???

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia???

Post autor: elinka85 »

co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia??? macie jakiś pomysł albo opinie prawną???
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: co robicie z tymi deklaracjami poprawionymi po 11 sierpnia???

Post autor: madzix »

myślę, że to będzie zależeć od tego co było poprawiane
u nas większość miała kocioł tylko np. paliwo : drewno , a teraz mamy węgiel dopisany .... albo poprawki (do-zaznaczone) eksploatowane, zainstalowane, bo błędnie były wypełnione
te nie wiemy :(
myślę, że podstawą jest żeby nie było dopisane inne źródło ogrzewania np. z gazu na węglowy kocioł
elinka85
Referent

no właśnie każdy tylko mówi, ja myślę, mi się wydaje... ale nie jest to jednoznaczne z tym jak ma być :(
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: madzix »

jeśli coś nie wynika jasno z ustawy, nikt nie napisze jak masz zrobić :( nam już prawnik odpowiedział, że jak coś jest niejasne mamy robić odmowy i SKO niech rozstrzyga
elinka85
Referent

madzix pisze: 19 wrz 2022, 12:49 jeśli coś nie wynika jasno z ustawy, nikt nie napisze jak masz zrobić :( nam już prawnik odpowiedział, że jak coś jest niejasne mamy robić odmowy i SKO niech rozstrzyga
no taka opcja, też jest mi bliska... mimo, ze 80 % wniosków w mojej gminie to będą odmowy bo baza ceeb... (przemilczę). Nie bardzo wiem jak mam teraz zdecydować czy taka poprawka tak czy taka nie??
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: kalina.malina »

Ale przeciez w ustawie jest konkret. Deklaracje do 11 sierpnia, poźniejsze tylko wtedy gdy jest to nowo uruchomione zrodlo ciepla. tez chciałabym zeby interpretacja była inna, ale zapisali tak.
elinka85
Referent

niby tak tylko szkoda mi trochę, tych ludzi... nie każdy kombinował tylko zwyczajnie się pomylił... Ale chyba nie ma co się doszukiwać i pisac odmowy
Wera11
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: Wera11 »

kalina.malina pisze: 19 wrz 2022, 13:29 Ale przeciez w ustawie jest konkret. Deklaracje do 11 sierpnia, poźniejsze tylko wtedy gdy jest to nowo uruchomione zrodlo ciepla. tez chciałabym zeby interpretacja była inna, ale zapisali tak.
Dla mnie nie jest to jasne, jest zapis źródło wpisane po raz pierwszy a nie nowe źródło.
Ppudel12
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, karta dużej rodziny
Kontakt:

Post autor: Ppudel12 »

a czy ci sami co dostaną odmowę ze względu na korektę po 11 sierpnia mogą złożyć na dopłatę do drewna kawałkowego? bo pierwotna deklaracja była, że opalane drewnem. ...czy zostawiamy i pomniejszamy kwotę dotacji??

Czy będziemy pracować na tym samym programie czy znowu nowy będzie??

Miał ktoś z was szkolenie Mazurkiewicza na nowe zasady, mówi coś sensownego? Podzielcie się informacjami
Marta833
Praktykant
Zajmuję się: AR
Kontakt:

Post autor: Marta833 »

Też mam wątpliwości odnośnie tych nowych wpisów po 11 sierpnia. Czy chodzi o całkiem nowe domy i źródła ciepła nowo uruchomione (14 dni) czy stary piec, ale wpisany pierwszy raz to też nowe żółkło ciepła? Zgłupiałam.....
ODPOWIEDZ