Co sprawdzacie w dodatku węglowym?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR/FA
- Kontakt:
Co sprawdzacie w dodatku węglowym?
Czy przy "okazji" wniosku o dodatek węglowy sprawdzacie:
1. Czy pokrywa się z osłonówką- jeśli nie to co robicie?
2. Jak wygląda deklaracja śmieciowa?
3. Inne świadczenia?
Pomijam ceeb bo to oczywiste. Jak to u was technicznie wygląda, piszecie jakieś notatki, dołączacie wydruki czy co?
1. Czy pokrywa się z osłonówką- jeśli nie to co robicie?
2. Jak wygląda deklaracja śmieciowa?
3. Inne świadczenia?
Pomijam ceeb bo to oczywiste. Jak to u was technicznie wygląda, piszecie jakieś notatki, dołączacie wydruki czy co?
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Re: Co sprawdzacie w dodatku węglowym?
na dzień dzisiejszy nie masz podstawy, żeby gdzieś coś sprawdzać ... w odniesieniu do pkt. 1-3
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
art. 2 pkt 15 "wójt dokonuje weryfikacji wniosku o wypłatę dodatku węglowego W SZCZEGÓLNOŚCI w zakresie Ceeb ... " - a zatem nie tylko w ceeb, można sprawdzać we wszystkich dostępnych urzędowi bazach. Chociaż przyznam, że mam wnioski "przetrzepane" gdzie tylko mogłam i nic nie znalazłam, wypadałoby przyznać, ale ... wiadomo ... jestem w czarnej d...
-
- VIP
- Kontakt:
a jak to się ma do DW ?
każda baza ma inną definicję gospodarstwa domowego ... śmieci nie masz z imienia nazwisko masz liczbę osób, a to ni jak ma do DW, pomoc społeczna może mieć inny skład rodziny niż w ŚR czy FA i tak w kółko
poza tym ten przepis w mojej ocenie nie daje możliwości sprawdzania we wszystkich innych bazach urzędu, dlatego ratują się nowelą że sprawdzać w rodzinnych, że 500 plus, że osłonowe
osłonowe też się nie musi zgadzać z rodzinnymi, z pomocą społeczną jak już bo taki jest zapis w ustawie
każda baza ma inną definicję gospodarstwa domowego ... śmieci nie masz z imienia nazwisko masz liczbę osób, a to ni jak ma do DW, pomoc społeczna może mieć inny skład rodziny niż w ŚR czy FA i tak w kółko
poza tym ten przepis w mojej ocenie nie daje możliwości sprawdzania we wszystkich innych bazach urzędu, dlatego ratują się nowelą że sprawdzać w rodzinnych, że 500 plus, że osłonowe
osłonowe też się nie musi zgadzać z rodzinnymi, z pomocą społeczną jak już bo taki jest zapis w ustawie
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
oczywiście, że nie daje opcji gmerania w innych bazach, rodowiec by chyba zawału dostał... na dziś to nawet peselu nie można zweryfikować....jasiak pisze: 13 wrz 2022, 10:07 poza tym ten przepis w mojej ocenie nie daje możliwości sprawdzania we wszystkich innych bazach urzędu
-
- VIP
- Kontakt:
no dokładnieTom. pisze: 13 wrz 2022, 10:11oczywiście, że nie daje opcji gmerania w innych bazach, rodowiec by chyba zawału dostał... na dziś to nawet peselu nie można zweryfikować....jasiak pisze: 13 wrz 2022, 10:07 poza tym ten przepis w mojej ocenie nie daje możliwości sprawdzania we wszystkich innych bazach urzędu
sprawdzenie, czy ktoś złożył w innej gminie też nie można sprawdzać ....
ale mnie już tu nic nie dziwi .... detektywi są, poszukiwacze afer, miłośnicy pisania do prokuratury

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jasiak pisze:na dzień dzisiejszy nie masz podstawy, żeby gdzieś coś sprawdzać ... w odniesieniu do pkt. 1-3
A coś takiego jak KPA znasz? jak niby pomijać informacje, które są znanie Ci z urzędu czyli np. inny skład gospodarstw z DO?jasiak pisze: 13 wrz 2022, 9:06 na dzień dzisiejszy nie masz podstawy, żeby gdzieś coś sprawdzać ... w odniesieniu do pkt. 1-3
-
- VIP
- Kontakt:
znamnaitsyrk85 pisze: 13 wrz 2022, 19:25jasiak pisze:na dzień dzisiejszy nie masz podstawy, żeby gdzieś coś sprawdzać ... w odniesieniu do pkt. 1-3A coś takiego jak KPA znasz? jak niby pomijać informacje, które są znanie Ci z urzędu czyli np. inny skład gospodarstw z DO?jasiak pisze: 13 wrz 2022, 9:06 na dzień dzisiejszy nie masz podstawy, żeby gdzieś coś sprawdzać ... w odniesieniu do pkt. 1-3
ale wniosek złożony w styczniu o DO, a wniosek złożony we wrześniu no to wybacz, ale zmienić mogło się wiele ......
nie mówię o naciąganych wnioskach, 18latek prowadzi odrębne gospodarstwo domowe itp., albo fikcyjna separacja
ale jest wiele innych przypadków, gdzie skład rodziny w DW i w Do może się różnic ...
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
Przecież można wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych ze zbioru danych osobowych, prawda?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Sama do siebie? 

Oprócz Co sprawdzacie w dodatku węglowym? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Komunikat Związku Miast Polskich
Dodatek węglowy - a przedłużenie terminu ze względu na skomplkowanie sprawy
Dodatek osłonowy dla kilku gospodarstw spod tego samego adresu.
środki na wypłatę DW
wywiad-dodatek węglowy
dobra żarty się skończyli :)
INFORMACJA o przedłużeniu sprawy DW
wpis do CEEB po 11 sierpnia
RIO ostrzega przed przekroczeniem terminu
Czas ucieka a my w lesie...
inny skład gospodarstwa w osłonowy i węglowym
dwa źródła ogrzewania
dodatek węglowy odmowa
Szkolenie z dodatku węglowego
czy można w ten sposób zawiadomić strony?
zezwolenie na pracę