co z 50% dodatku?
Re: co z 50% dodatku?
jeśli pracownik socjalny pracuje na 1/2 etatu to połowa dodatku , a 1/2 w rodzinnym
jeśli pracownik socjalny pracuje na 1/2 etatu to połowa dodatku , a 1/2 w rodzinnym
Basia u nas każdy socjalny prowadzi indywidualne zeszyty wyjść w teren dokumentując 50% czasu pracy w terenie. Rozumiane jest to w taki sposób,że w każdym 8 godzinnym dzień pracy pracownik socjalny musi spędzić 50% czasu w terenie tj. 4 godziny.W każdym miesiącu musimy godzinowo udokumentować pracę w terenie. I tak w listopadze musimy udokumentować 84 godziny pracy w terenie. Zeszyt zawiera 5 rubryk : a)Data wyjścia, b) Imie i nazwisko i adres klientów, c) godzina wyjścia, d) godzina powrotu, e) w ostatniej wpisujemy cel wyjścia tj np. wywiad środowiskowy, czy alimentacyjny czy kontrola środowiska i obowiązkowo dwa wyrazy \"praca socjalna\". Dokumentuje każdy socjalny bo kazdy dostaje. Musieliśmy podpisywać specjalne oświadczenia: \"Oświadczam, że 50 % mojego czasu pracy spędzam w terenie przeprowadzając wywiady środowiskowe i prowadząc pracę socjalną, co mam udokumentowane w indywidualnym zeszycie pracy w terenie.
Dodatek jest dla pracownika socjalnego , który jest przyznany tylko dlatego że on ma angaż z tytułem pracownika socjalnego? Dodatek ten jak i każdy dodatek jest za coś i jak ktoś pisze że dokona 1 wywiadu i mu się taki dodatek należy to ja bym poprosiła o skontrolowanie takiej jednostki. 50% pracy w terenie jak to jest w jednostkach które szanują swoją pracę i świadczeniobiorców z którymi pracują to ma sens i jest uczciwe, bo jeżeli ta praca jest za biurkiem to uważam że ten dodatek się w ogóle nie należy.
Oprócz co z 50% dodatku? - Dodatek 250zł przeczytaj również:
dodatek 250 zł, a zasiłek macierzyński
umowa na czas określony a dodatek?
od kiedy 250
bony, talony a może pieniądze na święta
zatrudnienie w ramach projektu
chorobowe a dodatek
dodatek 250
dodatek dla pracownika soc. w śds
dodatek - podatek
dodatek na macierzyńskim??
dodatek na zwolnieniu