witam klientka zlozyla wniosek o zasilek rodzinny jest meżatka w trakcie rozwoduod 2012 r. ma zasadzone alimenty na syna i dostaje te alimenty w pelnej wysokosci od poczatku..jaki sklad rodziny??ona maz i dziecko??nie jest w stanie wpisac nr pesel meza...ano dostarczyc jego dochodow...czy ja moge wyslac do us i zus wnioski o dochody meza ..co zrobic w takiej sytuacji??
u nas pisza podanie o wystapienie w jej imieniu do US i ZUS ale wymog jest taki ze musza znac wszystkie dane, jaki US ktory ZUS no i PESEL (obowiazkowo!!!!!!)
bardzo ryzykowne jest takie wyręczanie męzusia......nawet jak zbierzecie zaśw. z ZUS,US nie macie oświadczeń o dochodach nieopodatkowanych, nie macie info o uzyskach czy utracie
NIE POLECAM---- u mnie kiedyś taka kobieta wpędziła się w nienależnie pobrane świadczenia bo nie wiedziała o podjęciu pracy przez takiego mężusia........
jest to ciezki wniosek to co robisz w takiej sytuacji???bo cos trzeba zrobic jak wniosek przyjety..ja wysylam do us i zus a utrate i uzysk to ma obowiazek zglaszac wnioskodawca
zawsze możesz wysłać wnioskodawcy wezwanie do doniesienia dokumentów, pod rygorem nie rozpatrzenia wniosku
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes