Ja również przyłączam się do pytania i proszę o pomoc. Na szkoleniu Mazurkiewicz cały czas trzyma się wersji że w przypadku 1 za 1 należy ustalić i wypłacać jedną kwotę do końca okresu zasiłkowego bez umniejszania o dojazdy lipca i sierpnia, natomiast Sygnity (mam zainstalowaną najnowszą wersję) umniejsza wyliczoną kwotę świadczeń rodzinnych o 50,00 zł w lipcu i sierpniu. Twierdzą że robią zgodnie z przykładem z ministerstwa.
Ja do końca tyg mam czas na wydanie babce decyzji i nie wiem co robić.
Pomocy please
Na spotkaniu z Ministerstwem dwa tygodnie temu podnosiliśmy temat że osoby szkolące mówią inaczej, Ministerstwo podtrzymało swoje stanowisko, dodając że osoby szkolące nie uczestniczyły w tworzeniu tego prawa, w przeciwieństwie do osób, które przygotowały te objaśnienia i przykłady - które jasno mówią że kwota nie musi być stała
czy to znaczy,że jeżeli ktoś ma wychowawczy do 04/2016 , to tez inne obliczenia i inne kwoty do wypłaty beda od 01/2016 do 04/2016 a inne od 05/2016 do 10/2016? podobnie z wielodzietną, jak wypadnie np. od 05/2016? nie mówię juz o rehablitacji ?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
ja tam nie widzę w Ustawie żadnego zapisu, że trzeba coś pomniejszać w jakimś tam miesiącu
dodatek na r.r.sz. przysługuje jednorazowo we wrześniu, a my płacimy cały okres zasiłkowy
uważam, że Mazurkiewicz ma tu rację
a tekst - on nie pisał tej ustawy to żaden argument bo czytać chyba potrafi
żeby rozumieć zapisy ustawy nie trzeba zaraz pracować nad jej opracowaniem wystarczy czytanie ze zrozumieniem
też mam termin wydania decyzji zł za zł do końca tego tygodnia, program tez mi zaniża lipiec i sierpień ( SYGNITY) I TEŻ NIE WIEM CO DALEJ Z TYM ZROBIĆ
ops forum pisze:też mam termin wydania decyzji zł za zł do końca tego tygodnia, program tez mi zaniża lipiec i sierpień ( SYGNITY) I TEŻ NIE WIEM CO DALEJ Z TYM ZROBIĆ
W wypowiedzi z dziś z godziny 13:31 podałem wszelkie informacje