co z dojazdem w zł/zł - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 11 lut 2016, 0:11

Logika ministerstwa jest ciekawa jednorazowe dodatki wypłacamy do końca okresu zasiłkowego czyli zgodnie z ustawą ale dojazdy tylko w mjesiącach których przysługiwały by gdyby dochód nie przekraczał kryterium. Wszystkie dodatki w/w zostały określone ustawą jako dzielone przez 12 i teraz mam pytanie do osób sprtniejszych ode mnie gdzie jest umiszczony ten misterny zapis, który tak okresla sposób liczenia dojazdów. Wyczyściłem umysł, czytałem od lewej do praweji odwrotnie wierszami i kolumnami tylko duże litery, użyłem enigmy i nie rozkodowałem.
paweł 79

Napisano: 11 lut 2016, 8:32

nie ma takiego zapisu. To tylko twórczość własna ministerstwa - kolejny raz interpretują ustawę tak jakby wg nich miała brzmieć a nie tak jak jest. Nie po raz pierwszy i nie po raz ostatni.
Jaja będą jak takie decyzje będą trafiać do SKO i WSA.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2016, 8:47

a mnie jeszcze jedno zastanawia
a mianowicie jak zostanie sformułowane uzasadnienie w decyzji gdzie kwoty się zmieniają
jakoś nie bardzo to widzę, żebym potrafił wytłumaczyć komukolwiek i poprzeć to zapisami ustawy jak doszedłem do tych magicznych wyliczeń
jedyny argument - nie pisałem tej ustawy to nie wiem co zostało tajemniczo zakamuflowane w jej zapisach - ale jedno jest pewne i czytelne co autor miał na myśli podczas swojego wielkiego odlotu
to jak interpretacja wiersza w podstawówce - nie jest ważne co Ty uważasz i jak to widzisz, ważne że każdy przecież wie co autor miał na myśli i tylko takie podejście jest słuszne :)
a najgorsze w tym wszystkim jest to, że robią idiotów i debili z ludzi, którzy realizują te chore zapisy niby takie same, ale w sumie zupełnie odmienne :(
!Q!Q!

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x