co z kontynuującymi naukę?pobierającymi obecnie pomoc - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 18 sty 2012, 17:15

zmieniacie dla nich decyzje czy zostają tak jak byli?
~gosia

Napisano: 19 sty 2012, 10:43

my nie zmieniamy, wersa na dzień dzisiejszy ;)
~agak

Napisano: 19 sty 2012, 12:24

Nigdzie w ustawie o pieczy (...) nie jest napisane, że ww. decyzje wygasają. Chyba, że coś przeoczyłam:)???
~Praco

Napisano: 19 sty 2012, 12:29

Ja bym nie zmieniała. Po pierwsze art. 240 nowej ustawy, który mówi o tym, że do pomocy dla osób usamodzielnianych , przyznanej przed dniem wejścia w życie niniejszej ustawy, stosuje się przepisy dotychczasowe. Po drugie art. 226 ust. 4 nowej ustawy nie wymienia decyzji wydanych osobom usamodzielnianym, więc moim zdaniem nadal one obowiązują.
~mada

Napisano: 13 lut 2012, 15:39

a jaka wysokość pomocy na kontynuowanie nauki dla starych kontynuujących: po staremu 494,10 zł. czy po nowemu 500,00 zł.
~annak

Napisano: 13 lut 2012, 15:39

a jaka wysokość pomocy na kontynuowanie nauki dla starych kontynuujących: po staremu 494,10 zł. czy po nowemu 500,00 zł.
~annak

Napisano: 13 lut 2012, 15:40

Po staremu 494,10
~grazka

Napisano: 13 lut 2012, 15:41

Ja też decyzji nie zmieniam
~grazka

Napisano: 14 lut 2012, 9:52

nie zmieniamy decyzji, robimy wszystko po staremu, wywiady co pół roku...
W necie jest projekt zmiany rozporządzenia w sprawie wywiadów i zmienili druk na kn w taki sposób, że nie uwzględnia on sytuacji, w której ktoś ma przyznaną pomoc na kn na starych zasadach, a przebywał w rodzinie zastępczej lub placówce o-w i opuścił te formy przed 01.01.2012 roku oraz otrzymał pomoc na kn!!! w druku wywiadu nie ma w ogóle tych form opieki!!! przecież jak ktoś jest na starych zasadach to trzeba z nim co pół roku robić wywiad, a w projekcie rozporządzenia na druku tego dotyczącym chyba zapomnieli o starych kn z rodzin zastępczych i placówek o-w

zerknijcie w wolnej chwili na część V - może ja ślepa jestem?

https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... wiskowego/
~mb

Napisano: 14 lut 2012, 16:12

hehe faktycznie,

znając życie założeniem ministerstwa była całkowita likwidacja konieczności przeprowadzania wyw. śr. w pieczy zastępczej ale sobie zapomnieli to wpisać przy osobach usamodzielnianych przed 2012r.
tak w ogóle to z tego co zauważyłam część pcpr nie robi wywiadów przy usamodzielnianych sprzed 2012 ... my robimy aż nastapi zmiana w przepisach

~Ann

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x